út30042024

pátek, 06 únor 2015 07:25

2. ročník Česko-Slovenského plesu

Krása, elegance, šarm, galantnost a gentlemanství – to vše vás čeká na události plesové sezóny roku 2015. 14. února v 18:30 se v Obecním domě v Praze uskuteční 2. ročník Česko-Slovenského plesu.

Půjde vůbec a opět o jednu z nejprestižnějších akcí tohoto typu v Praze a v České republice, která navazuje na dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze (1969-2008), jejichž tradice byla delší než 40 let.

ČESKO-SLOVENSKÝ PLES je nejen značkou zaručené kvality, prohloubení tradice, ale i o největší kulturně-společenské setkání Čechů a Slováků, i přátel české a slovenské kultury v České republice.

Reprezentativního Česko-Slovenského plesu se kromě širší veřejnosti každoročně účastní významné osobnosti politického, kulturního, podnikatelského a společenského života z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí.

Společenský galavečer se bude opět nést v duchu dobrých zvyklostí ve vzájemných přátelských vztazích mezi českým a slovenským národem.

Ples bude moderovat česko-slovenská dvojice: Tomáš Hanák a Lucia Hablovičová a po celou dobu bude probíhat program ve třech sálech. Hlavními hvězdami plesu budou Jana Kirschner s kapelou a legendární skupina Olympic.


Kompletní program a další účinkující: http://www.ceskoslovenskyples.cz/program.html


Ceny vstupenek jsou včetně bohatého občerstvení a konzumace nápojů v průběhu celého večera a brzké snídaně. V centrální Smetanově síni bude servírováno 6-ti chodové exkluzivní menu v úpravě "duet" inspirující se tradicí kulinářství České republiky a Slovenské republiky. O catering se postarí renomovaná Francouzská restaurace Art Nouveau.
 Smetanova síň (hlavní sál) 5 900,-
 Sladkovského sál 3 900,-
 Grégrův sál 3 900,-
 Riegrův sál 3 400,-
 Palackého sál 3 400,-
 Smetanova síň (lóže – 2. patro) 2 400,-
 Smetanova síň (balkón – 2. patro) 1 900,-

Vstupenka opravňuje hosta ke vstupu do všech sálů a prostorů Obecního domu.


Vstup do Smetanovy síně bude omezen jen v průběhu servírované večeře.programu večera.


ČESKO-SLOVENSKÝ PLES se uskuteční pod záštitou prezidenta České republiky J.E. Miloše Zemana a prezidenta Slovenské republiky J.E. Andreje Kisky, čímž zdůrazňujeme význam česko-slovenských vztahů a samotného plesu. Účast obou prezidentů přislíbena a ve stadiu jednání.
Více informací o vstupenkách na http://www.ceskoslovenskyples.cz

ČESKO-SLOVENSKÝ PLES - TRADICE
Letošní Česko-Slovenský ples navazuje na dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze (1969-2008), jejichž tradice byla delší než 40 let. Kontinuálně je pokračováním loňského plesu, který se konal 1. února 2014 v Obecním domě v Praze a prostředníctvím kterého se podařilo oživit a navázat na tradici.

Pouze několik podobných akcí se může pochlubit tak dlouhou historií. Myšlenka prohlubovat česko-slovenskou vzájemnost vzešla 23. dubna 1969 v Černínském paláci v Praze na Hradčanech. První ročník uváděly takové osobnosti česko-slovenského kulturně společenského života, jakými byli pánové Miroslav Horníček, Milan Lasica a Julius Satinský. Společná historie našich národů má velmi silné kořeny.

A právě Obecní dům v Praze byl vybrán i pro realizaci Česko-Slovenského plesu v letošním roce jako nejvhodnější lokalita, a to z důvodu, že v Obecním domě v Praze byla 6. 1. 1918 podepsána Tříkrálová deklarace a 28. 10. 1918 vyhlášena Československá republika, společná státnost Čechů a Slováků. Obecní dům vstoupil podruhé významně do historie česko-slovenské státnosti prvními vyjednáváními o pádu komunismu v listopadu 1989, jehož jubilejní 25. výročí jsme si právě v minulých týdnech připomněli.