po19082019

Životní styl

Zmrzlina je synonymem léta, zejména děti ji milují a často vychlazenou pochoutku vyžadují i několikrát denně. Neváhejte a vyrobte si domácí, kterou svým ratolestem budete moct dopřát klidně každý den. Sami si totiž ohlídáte čerstvost, kvalitu ingrediencí a množství přidaného cukru. Navíc ji budete mít neustále po ruce a pochutnáte si tak kdykoliv. Nemluvě o tom, že ulevíte také své peněžence.

čtvrtek, 01 srpen 2019 09:09

Jahodové profiterolky jako od profíka

Jste milovníky sladkého a v cukrárně se vám nad všemi těmi dortíky od profesionálních cukrářů sbíhají sliny? Zkuste si je připravit i doma. Co třeba takové profiterolky? O původu receptu na tyto malé nadýchané bochníčky z odpalovaného těsta plněné jemným krémem se dodnes přou Italové a Francouzi. Ať už za nimi ale stojí kdokoliv, jsou naprosto lahodné a jejich přípravy se rozhodně nemusíte bát.

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

středa, 24 červenec 2019 08:26

Letní makové dobroty

Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.

čtvrtek, 11 červenec 2019 07:45

Technologie mění postavení žen na trhu práce

Na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně proběhla mezinárodní konference Ženy v době 4.0. Konference se věnovala měnící se roli žen v pracovním světě ve střední a východní Evropě v souvislosti se zrychlujícím se technologickým vývojem.

Máte doma přebytek třešní, jahod či jiného ovoce? Co si takhle upéct něco dobrého ke kávě? Sladkou tečku si můžete dopřát, i pokud si zrovna hlídáte linii, existuje totiž celá řada zdravějších a odlehčených receptů. Klíčem jsou ale jednoznačně ty správné suroviny. I z vašeho koláče se tak může stát kvalitní, lehká a výživná svačinka. V článku vám přinášíme recept na super rychlý a jednoduchý špaldový koláč.

čtvrtek, 04 červenec 2019 08:59

Horké léto s osvěžujícími recepty

Léto je spjaté s teplým počasím, dovolenou, zmrzlinami i lehkým jídlem. V teplých dnech se každý rád osvěží něčím sladkým i chladným, a proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tři tipy, jak si léto zpříjemnit. Vyzkoušet lze lahodný koktejl s Kefírovým mlékem nízkotučným, zmrzlinu s Bílým jogurtem z Valašska či lahodný pohár s ovocem a Kysanou smetanou z Valašska.

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké menu plné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží.

Špatný a nefunkční vztah umí rozpoznat každý. Ne všichni ale dokážou z takového vztahu odejít. Proč? Odpověď je naprosto iracionální – i když vám rozum velí odejít, srdce a cit vás stále intenzivně drží na místě. Stále ho milujete, i když není důvod. Proč se tento zásadní paradox vlastně děje?

Strana 1 z 24