út30042024

středa, 11 únor 2015 08:07

Hlasujte pro letošní Ženu regionu!

V plném proudu je internetové hlasování letošního ročníku celonárodní soutěže Žena regionu. Široká veřejnost letos nominovala sto jedenáct favoritek z celé České republiky. O titul se utkají sportovkyně, umělkyně, podnikatelky, majitelky útulků pro zvířata, vedoucí charit či například ženy pečující o opuštěné děti či nemocné seniory.

Mezi kandidátkami nechybí ani ženy podílející se na rozvoji svého města či celého regionu. Hlasovat můžete do 2. března 2015.

Projekt Žena regionu patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí.

„Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Právě pro ně vyhlašujeme od roku 2009 celonárodní soutěž, jejímž cílem je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky," uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.

Možnost nominovat výjimečné ženy měla široká veřejnost do 3. února. V pondělí 9. února pak odstartovalo on-line hlasování, které potrvá až do 2. března 2015. Přihlášených je 111 kandidátek z celé České republiky. S jejich příběhy se můžete seznámit na webových stránkách soutěže www.zenaregionu.cz, kde můžete zároveň i hlasovat.

Nad letošním šestým ročníkem soutěže převzal záštitu Senát Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem.