10052024

úterý, 07 duben 2015 08:13

Audi je zlatým partnerem projektu TOP ženy Česka 2015

Audi je zlatým partnerem letošního ročníku úspěšného projektu TOP ženy Česka 2015, který je organizován mediálním domem Economia. Nominace do prestižní ankety je otevřena široké veřejnosti, která může své návrhy zasílat do poloviny května. Výsledky hodnocení odborné poroty budou vyhlášeny koncem listopadu 2015 na galavečeru, z něhož se v průběhu předešlých deseti ročníků stala velmi očekávaná společenská událost.

Značka Audi se rozhodla podpořit 11. ročník prestižního projektu TOP ženy Česka 2015 v roli zlatého partnera a v rámci jednotlivých akcí bude vystavovat své vozy. Doposud se vybíralo TOP 25 žen Česka v byznysu a TOP 5 žen Česka z veřejné sféry. V letošním roce budou sestaveny žebříčky TOP 25 žen Česka v byznysu a TOP 25 žen Česka ve veřejné sféře.

Audi bude vystupovat také jako zlatý partner tradičních klubových setkání TOP žen Česka, která jsou pořádána v rámci celého projektu a umožňují neformální setkávání žen s ostatními oceněnými, porotci, zástupci vydavatelství Economia a dalšími zajímavými osobnostmi.

Letos se uskuteční 3 klubová setkání a závěrečný galavečer. První klubové setkání proběhlo 31.3.2015, s guvernérem České národní banky a zahrnovalo prohlídku expozice v ČNB. Na programu druhého setkání, které je naplánováno na přelom května a června, bude pravděpodobně HN fórum s Věrou Jourovou, zatímco třetí setkání, koncert České filharmonie, má svůj termín v září.

Veřejnost může nominovat výjimečné ženy z českého byznysu i veřejné sféry od pondělí 30. března 2015 do 15. května 2015 na webových stránkách www.ihned.cz/zenyceska. Nominace veřejnosti je následně doplněna jmény žen, nominovaných odbornou porotou.

V rámci soutěže bude v období od června do července odbornými porotami sestaveno 12 oborových žebříčků TOP 10 nejvýznamnějších žen v každém oborovém odvětví. V kategorii veřejné sféry budou sestavovány 4 oborové žebříčky. Z těchto žebříčků pak vzejde na základě hlasování čtyřicetičlenné odborné poroty mezioborový žebříček TOP 25. Výsledky budou zveřejněny v magazínu TOP ženy Česka, který vyjde jako příloha Hospodářských novin 26. listopadu po slavnostním vyhlášení na galavečeru, který se uskuteční 25. listopadu ve dvoraně Rudolfina za přítomnosti 300 pozvaných hostů.

Při výběru nejlepších žen porotci hodnotí, jaký vliv měly dotyčné ženy na chod firmy či veřejné instituce, jak důležitá je jejich pozice a jaké kompetence zahrnuje, jak kandidátky ovlivnily výsledky firmy nebo jaký posun nastal v posledním roce v jejich kariéře. Porota přihlédne i ke společenské odpovědnosti, k tomu, jak žena uplatňuje svůj vliv ve prospěch celé společnosti. V anketě se mohou umístit ženy, které působí ve funkci minimálně od 1. ledna do 1. září daného roku.

Projekt TOP ženy Česka vyhlásily poprvé v roce 2005 Hospodářské noviny s cílem ocenit úspěšné podnikatelky a manažerky, jejichž působení významně přesahuje hranice společností, v nichž pracují. Od roku 2012 bylo vyhlašováno také TOP 5 žen z české veřejné sféry a v roce 2014 byl u příležitosti 10. výročí projektu sestaven žebříček deseti nejúspěšnějších žen za poslední dekádu. V roce 2015 se bude vybírat TOP 25 žen Česka v byznysu a TOP 25 žen Česka ve veřejné sféře. V rámci ankety je vyhlašována také Skokanka roku.