st15052024

pondělí, 17 únor 2014 18:42

Nerušeně horskou túrou z vrcholku Zugspitze do Ehrwaldu

sssaa

Energií nabití časní turisté, kteří po vydatné snídani ve vysokohorské restauraci chtějí zažít na Zugspitze ještě něco navíc, mohou využít ranní slunce k pěší túře. Doporučuje se tzv. „Gatterl-Tour“, která trvá zhruba pět hodin a vede z vrcholku Zugspitze přes německo-rakouskou hranici až do Ehrwalder Alm v Tyrolsku. 

Kdo chce, může počkat například v Tyrolském domě (Tirolerhaus), než je lanovka Ehrwalder Almbahn doveze zpátky do údolí Ehrwaldu.

Jízdenka na východ slunce včetně horské jízdy lanovkou Tiroler Zugspitzbahn, jízdy bavorskou ledovcovou dráhou (Bayerische Gletscherbahn) na Zugspitzplatt, jízdy lanovkou Ehrwalder Almbahn a jízdy autobusem zpět k lanovce Tiroler Zugspitzbahn stojí 32 Euro.

Kdo si chce užít jedinečný zážitek východu slunce na Zugspitze bez závěrečné túry, může si rezervovat rovněž za 32 Euro za osobu jízdu lanovkou Tiroler Zugspitzbahn tam i zpátky. Snídaňový buffet v Panorama-Restaurantu na vrcholku Zugspitze za 17 Euro lze rezervovat dodatečně.

 

tza-ski
Tyrolská Zugspitz Arena leží na rakouské straně Zugspitze, včleněná mezi Zugspitze na severu a Mieminger Kette s pohořím Wettersteinu na jihu. Zabírá oblasti Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle a Namlos. Jako hraniční hora leží Zugspitze – nejvyšší vrchol Německa - mezi Německem a Rakouskem. Dá se lehce dosáhnout jak z německé tak i rakouské strany. Z Ehrwaldu vede Tiroler Zugspitzbahn (Tyrolská lanovka na Zugspitze) na západní vrchol Zugspitze.