po29042024

středa, 06 prosinec 2023 21:15

Proč Milan Šteindler spadl z postele

I letos spolek Běhejme a pomáhejme útulkům připravil celorepublikovou sbírku Den zvířat na podporu útulků. Jedná se o akci nejen pro psí a kočičí útulky, ale také farmy, které pečují o týrané koně, hospodářská zvířata, raněné holuby nebo fretky.

Letošní video podporující sbírku natočil a sám sehrál režisér, herec Milan Šteindler. Sbírku na sociálních sítí podpořily hvězdy jako herečky Veronika Khek Kubařová, Míša Kuklová, Veronika Žilková, Anežka Rusevová, herci Ivan Trojan, Václav Vydra, Pavel Nečas, Michal Novotný, Robert Nosek, Štěpán Benoni, Robert Jaškow, zpěvák Václav Noid Bárta, zpěvačka Martina Pártlová a skupina Poetika. V tuto chvíli se na Doniu vybralo 1,300.000 Kč. Celá částka se rozdělí mezi 130 útulků rovným dílem.

Mnoho lidí si myslí, že zvířatům v útulcích nejvíce schází krmivo. Zvířata se do útulků dostávají ve zbídačeném stavu, potřebují nákladnou lékařskou péči. Zakladatel spolku Běhejme a pomáhejme útulkům Petr Sokolík organizující charitativní běh pro útulky v Praze, Brně, Olomouci se rozhodl pomáhat útulkům v celé republice. „Vždy jsem cítil nespravedlnost, že pomáháme pejskům a kočkám v okolí měst, kam jezdíme dělat charitativní běh a procházku. Proto vznikla před 4 lety celorepubliková sbírka DEN ZVÍŘAT. Situace pro útulky je opravdu kritická. Přijímají mnoho zvířat, popeláři do nich vozí exotická zvířata přímo z popelnic, lidé nacházejí zvířata opuštěná v lese. Proto jsme rádi, že se k nám lidé přidávají s pomáhají zvířatům, která jsou ve všech sbírkách na posledním místě,“ popisuje sbírku její zakladatel, Petr Sokolík.

Sbírka si získala důvěru mezi lidmi a v loňském roce se vybralo 2.573.000 Kč. „Náš sen je pro zvířata vytvořit sbírku jako je "Tříkrálová", kterou lidé podporují, věří ji a každý rok se pomůže co nejvíce útulkům. Celá vybraná částka se rozdělí mezi útulky rovným dílem,“ říká pořadatel Petr Sokolík.

Přispět můžete na www.denzvirat.cz nebo na transparentní účet 2901198295/2010. Více informací na www.behproutulky.cz

Video s Milanem Šteindlerem: DEN ZVÍŘAT - Milan Šteindler zachraňuje útulky s námi ❤️ - YouTube

Foto: archív Den zvířat