10052024

středa, 21 leden 2015 07:35

Trendy pro rok 2015 – fialová barva ve všech tónech

Co zaručeně potěší každou ženu v roli přítelkyně, snoubenky či manželky na svatého Valentýna? Jaké květinové trendy budou převládat v roce 2015? Tyto informace přijela do Prahy oznámit Hennie van Leeuwen, přední holandská floristka, která své zkušenosti již pět let předává floristům z rozrůstajícího se květinářství BELLES FLEURS v Praze. Na místě ukázala, že její ruce dokáží vytvořit opravdové zázraky, když společně s floristou Zbyňkem Rulíškem předvedli několik vazeb, které se stanou trendem letošního sv. Valentýna a celého letošního roku.

Abyste byla v den svatého Valentýna a celý rok 2015 v obležení těch nejkrásnějších květin, dejte tento článek přečíst i svému partnerovi, aby byl v obraze a věděl, čím vám udělat radost. A pokud třeba letos chystáte svatbu a chcete mít tu nejkrásnější květinovou výzdobu, nebo prostě jen milujete květiny a těšíte se pohledem na ně ve své domácnosti, budou se vám následující řádky dozajista hodit.

ŽIVÉ SRDCE SYMBOLEM SV. VALENTÝNA

Symbolem lásky bylo vždy srdce a květiny. Floristé z BELLES FLEURS proto v letošním roce přišli s novinkou, která tyto dva symboly spojuje, a nazvali ji „Živé srdce". Živé řezané květy v barvě růžové, červené či fialové jsou umístěny do speciální hmoty právě ve tvaru srdce, která zajistí jejich delší trvanlivost a čerstvost. Následně lze do aranžmá přidat i další produkty, jako například cukrovinky, víno či donesený předmět, kterým může být prakticky cokoliv – například parfém, prsten či jiný šperk. „Živé srdce je nejen originální dárek, ale i projev toho, co by harmonický vztah neměl postrádat. Tedy život, vůni, krásu, radost, trvanlivost a jedinečnost," vysvětlila Hennie van Leeuwen.

ČERSTVÉ KVĚTINY KAMKOLIV PO ČR

Méně honosnou variantou stále zůstávají klasické kytice, ovšem v letošním roce s novou kombinací barev. Převládat bude růžová, velké zastoupení zaujme i červená a zcela nově se v kytici objeví fialová. „Díky vlivu Hennie van Leeuwen je na všech našich kyticích vidět rukopis ženy, která vyrůstala a učila se v zemi, která je svou láskou ke květinám známá po celém světě," chválil její práci Zbyněk Rulíšek, florista květinářství BELLES FLEURS. Díky vodnímu balení lze navíc kytice doručovat kamkoliv po celé ČR. A to nejen na sv. Valentýna, ale během celého roku.

„Pánové již nemusí pověřovat své kolegyně, aby jim pomohly vybrat něco originálního. My to uděláme rádi za ně. Stačí pouze vybrat kytici z naší nabídky na internetových stránkách, připojit zamilovaný vzkaz a my se postaráme o zbytek," vzkázala všem mužům obchodní ředitelka BELLES FLEURS Hana Janatová. Průměrná cena středně velké kytice se pohybuje v rozmezí 499 Kč až 699 Kč, což je oproti mnoha konkurentům stále ještě nízká cena.

Službu doručování květin nabízí nejedno květinářství. Jedinečnost BELLES FLEURS spočívá v tom, že si zákazník vybere kytici v e-shopu, je pro něj na míru svázána konkrétní kytice a následně doručena i do nejzazšího koutu v ČR, tudíž i do míst, kde se nenachází třeba ani pošta. Díky tomu lze zaručit kvalitu, čerstvost a zákazník opravdu dostane to, co si objednal. Většina květinářství řeší rozvoz květin

partnerskými regionálními květinářstvími a nemohou tudíž zaručit tak široký sortiment. Většinou jsou schopni doručovat květiny maximálně do okresních měst, ale jejich působnost není zdaleka tak rozsáhlá.

KYTICE PRO MUŽE? POTĚŠÍ HNED DVAKRÁT!

Ale proč by měly kytici dostávat pouze ženy? Muži ke své škodě často květiny nedostávají, přitom potěšit muže kyticí nemusí být vůbec těžké. V nabídce BELLES FLEURS jsou i květiny vhodné pro muže a v kombinaci se zakomponovanými golfovými či tenisovými míčky, nebo lahví kvalitního vína, svému partnerovi určitě uděláte radost. A vytěžíte z toho oba. Muž najde v kytici malý dárek a vy se budete těšit z krásné voňavé dekorace, která vydrží ve vaší domácnosti při správné péči až dva týdny.

TRENDY KYTICE PRO VŠECHNY PŘÍLEŽITOSTI V ROCE 2015

Hennie van Leeuwen také prozradila trendy pro rok 2015. Do popředí se dostane především vazba s fialovými tóny a neobvyklé kombinace květin s doplňkovými předměty. Kytice budou i nadále tvořeny z oblíbených růží, germín, orchidejí a tulipánů. Fialová bude provázet celý rok 2015 a to při všech příležitostech, kterými jsou nejčastěji oslavy narozenin, promoce, svatby, ale vyskytovat se bude také u smutečních kytic.

KVĚTINOVÝ SVĚT – BELLES FLEURS

Společnost Květinový svět provozující květinářství pod značkou BELLES FLEURS působí na trhu od roku 2008. Má čtyři kamenné obchody v Praze, kde na Vás čekají vždy usměvaví floristé 7 dní v týdnu od 7:00 do 21:00 hodin 365 dní v roce. Dále provozuje e-shop www.bellesfleurs.cz s dodávkou květin po celé ČR a nabízí kompletní květinový servis pro svatby, plesy, festivaly, kanceláře, recepce, společenské akce a další. V BELLES FLEURS vždy naleznete nejširší sortiment květin, které se několikrát týdně dovážejí přímo z holandské květinové burzy a to včetně tzv. živých šperků. Všichni floristé BELLES FLEURS jsou školeni přední holandskou floristkou Hennie van Leeuwen.

HENNIE VAN LEEUWEN – MISTRYNĚ FLORISTIKY

Hennie van Leeuwen studovala holandskou floristickou školu 6 let, následně pracovala v několika květinářstvích, aby nasbírala důležité zkušenosti v oboru. Od raného mládí je floristkou na volné noze a díky tomu má svůj vlastní prostor se stále vzdělávat, zdokonalovat a není nijak omezována konvencemi. Vybudovala si svůj vlastní obchod, kde pořádá kurzy floristiky. Svou prací zdobí mnohá slavná holandská sídla a denně zpříjemňuje domácnosti mnohým rodinám. Občas jde pro svou zábavu vypomáhat do klasického květinářství. Školitelkou v BELLES FLEURS je již 5 let.

Foto: Belles Fleurs