so27042024

pátek, 05 říjen 2018 08:39

Velkolepá show Jiřího Vejdělka baví publikum napříč republikou

Velkolepá show v režii Jiřího Vejdělka se opět vrací pravidelně do pražského hudebního klubu Lávka. Vystoupení, kde mimo jiné zazní i dvě novinky, které napsal kapelník Petr Kroutil, se na Lávce uskuteční již za měsíc, a to 4. listopadu. Celým vystoupením návštěvníky provede výše zmíněný režisér, který se na pódiu s muzikanty mění k nepoznání, tančí a baví diváky od první vteřiny až do zaznění posledního tónu.

 Dech beroucí hudební show umožní divákům nahlédnout do doby, kdy jazz a swing byl ještě v plenkách. Dobové kostýmy a hudební nástroje dodají celému vystoupení na pravdivosti. Pod taktovkou zkušeného hudebníka Petra Kroutila, který show také uvádí, zpívá a hraje na saxofon a klarinet, se Lucerna ponoří do doby první republiky a vy si budete připadat jako byste byli součástí filmu Velký Gatsby.

Díky krásným zpěvačkám z tria Hot sisters, které se nebojí zabloudit do více než sto let starých vod, ale zároveň zakomponovat do hudby moderní prvky jako např. beatbox se stane tato show nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu.

Big band se kromě vlastní tvorby zaměřuje na covery slavných moderních písní. Za zmínku stoj například hit Counting Stars od OneRepublic, písně Michaela Jacksona, Pharrella Williamse nebo Justina Timberlaka. Velmi podařené jsou také swingové covery českých skladeb, kam se řadí například píseň Pražákům, těm je tu Hej od Pražského výběru, písně od skupiny Kabát, Xindla X a dalších. Novinkou, na kterou se mohou těšit návštěvníci koncertu v Lucerně je cover písně Známka panku od kapely Visací zámek.

VSTUPENKY na listopadové a lednové vystoupení jsou již v prodeji: 4. 11. https://goout.net/cs/listky/velka-swingova-noc/kbjd/ 6. 1. https://goout.net/cs/listky/velka-swingova-noc/efld/

19. listopadu vystoupí big band ve Slaném https://www.kultura.slansko.cz/event/266380/original-vintage-orchestra