ne19052024

úterý, 31 květen 2016 08:14

Muzikál Romeo a Julie znovu v Praze na scéně

Nesmrtelný příběh velké tragické lásky veronských milenců byl již mnohokrát zfilmován i uveden na divadelních prknech a nevyhnulo se mu ani muzikálové zpracování. Mezi nejslavnější muzikálové ztvárnění tohoto shakespearovského tématu patří Romeo a Julie francouzského skladatele Gérarda Presgurvica. A právě toto dílo můžete vidět v českém provedení v divadle Hybernia v režii a choreografii Libora Vaculíka.

 

V muzikálu zpívá a hraje mnoho mladých neokoukaných tváří, nad jejichž výkony se vám bude tajit dech. Můžete zde však spatřit i známé muzikálové hvězdy jako je Bára Basiková, Radka Fišarová, Leona Machálková, Kamil Střihavka, Tomáš Trapl či Tomáš Savka. I když se hraje ve výpravných historizujících kostýmech Romana Šolce, hudba je moderní a nese se v pop-rockovém rytmu.

Autorem českých textů je Jan Fischer a české libreto upravil režisér Libor Vaculík. Kromě výborných pěveckých výkonů a krásné hudby patří k dalším kladům tohoto muzikálu velkolepá výprava a obdivuhodné baletní scény.

Muzikál Romeo a Julie Gérarda Presgurvica měl premiéru v Paříži před čtrnácti lety a stal se jedním z nejúspěšnějších nejen v rodné Francii, ale i po celém světě. Doufejme, že se mu bude dařit i u nás, i když jeho začátky v roce 2015, kdy byl uveden v sále Forum Karlín, nebyly právě nejšťastnější. Obnovené představení v divadle Hybernia v květnu 2016 zatím sklízí zasloužené úspěchy a jistě získá mnoho nadšených obdivovatelů.