ne19052024

středa, 04 květen 2016 00:00

Tip nejen pro svobodné: Jak přežít single

Existuje správný a špatný způsob, jak být nezadaný, ale… je tu také Alice. A Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York je plný osamělých srdcí hledajících vhodný protějšek za účelem flirtu, manželství či něčeho mezi tím. A někde mezi provokativním laškováním a známostmi na jednu noc mají všichni tito nezadaní lidé společné to, že se potřebují naučit, jak být svobodní ve světě, ve kterém se definice lásky neustále vyvíjejí.

Spát s kdekým ve městě, které nikdy nespí, ještě nikdy nebyla tak velká legrace.

V hlavní roli se objeví Dakota Johnson, známá z velkofilmu Padesát odstínu šedi. Nyní se pokouší vymanit z polohy submisivní milenky a jako Alice hledá ten pravý vztah. Na pomoc má bláznivou kamarádku Robin, která defakto dominuje celému filmu. Tu představuje australská komediální herečka Rebel Wilson, která dodává celému snímku patřičný šmrnc.

A kdyby byla hlavní hrdinkou právě ona, film byl nabral dost velké grády. Protože i když je Dakota Johnson celkem sympatická, její lehce unylý projev nedává moc prostoru na nějakou seberealizaci lásku hledající Alice. Pokud přemýšlíte, komu je Johnson podobná, pak věřte, že jejími rodiči jsou známé hollywoodské hvězdy, narodila se totiž hereckému páru Melanii Griffith a Donu Johnsonovi. A její babičkou je herečka Tippi Hedren, známá z hororu Ptáci.

Je jasné, že film Jak přežít single je cílený hlavně na ženy, proto vězte, že muži tuto komecii absolutně nepochopí. Takže je nechte doma a vyrazte s kamarádkou. Tato komedie je příjemnou oddechovkou, která v případě, že jste single už dlouho, vám může poskytnout určitou naději, že v tom nejste sama. A co z toho plyne, neexistuje ani špatný ani dobrý způsob, jak být nezadaný. Nezadaný je prostě stav, v kterém skoro nikdo být dobrovolně nechce....

Jak přežít single

Hrají: Anders Holm, Dakota Johnson, Damon Wayans Jr., Leslie Mann, Rebel Wilson

Hudba: Fil Eisler

Režie: Christian Ditter

Kamera: Christian Rein