ne19052024

pondělí, 09 květen 2016 10:34

TOP HOTEL Praha otevřel exkluzivní restauraci ve francouzském stylu

Eleganci, francouzský šarm, nádherné výhledy na panorama Prahy a především ty nejvybranější pokrmy moderní české i mezinárodní kuchyně nabízí nově otevřená restaurace BOHEMIA TOP Restaurant & Café v TOP HOTELu Praha na Chodově. Plánujete-li pracovní snídani či oběd s obchodními partnery nebo romantickou večeři ve dvou, je tato okouzlující restaurace tou pravou volbou. Těšit se můžete na nové jarní menu i delikatesy místních cukrářek.

Luxusní restauraci najdete v pátém patře čtyřhvězdičkového TOP HOTELu Praha v Blažimské ulici na Chodově. Ten prošel během zimy rekonstrukcí, stal se Art hotelem a již po vstupu vás nepochybně okouzlí svými podmanivými interiéry. Restaurace vás nadchnerafinovaným francouzským stylem, romantickým krbem, jedinečnými výhledy a skvělou gastronomií.

Nové jarní menu je lehké, svěží a z čerstvých a pokud možno domácích surovin. Připravil jej pod dohledem šéfkuchaře Petra Vodolánasous-chef TOP HOTELU Praha Ludvík Ficek.

„Menu čerpá z mých pětadvacetiletých zkušeností ve špičkových pražských restauracích. Samozřejmě jsem se rovněž inspiroval nejnovějšími trendy v gastronomii tak, aby bylo nové menu lehké, svěží a rychlé. Mým největším vzorem je francouzský kuchař Alain Ducasse, který momentálně vaří v Monaku a propaguje využívání čerstvých surovin a bylinek v kuchyni," uvedl Ludvík Ficek. V novém menu naleznete například jelení hřbet pečený na jalovci s kroupovým rizotem a grilovanou zeleninou, pošírovaného lososa ve vinné páře, gratinovaný kozí sýr s pyré z červené řepy nebo oblíbený filet mignon na mačkaných bramborách s hráškem. 

„Další novinkou našeho hotelu je, že jsme restauraci s původním názvem BOHEMIA TOP rozšířili na Restaurant & Café. Prostory tak přes den slouží jako luxusní kavárna a cukrárna. Během dne si tu můžete v klidu vychutnat šálek výborné kávy a doplnit energii jedním z neodolatelných výtvorů naší cukrárny," upozornil generální ředitel TOP HOTELu Praha Ing. Radek Dohnal. Otestovat můžete například zdejší vyhlášené čokoládové lanýže, brownies, domácí bonbony, arašídový dort, smetanovou Panna Cottu s kiwi mátovou omáčkou nebo mrkvový dort s rozinkami.

TOP HOTEL Praha je svou gastronomií vyhlášen. Jeho catering je oceňován nejen v České republice, ale i v zahraničí. Stal se již tradičním dodavatelem cateringu pro Pražský hrad a jeho vynikající pokrmy ochutnali hosté českých velvyslanectví ve Vídni, Varšavě či Berlíně. Zdejší kuchaři jsou zároveň mistry carvingu - umělecko-gastronomické disciplíně v ozdobném vyřezávání ovoce a zeleniny.

Art hotel s nejširší škálou služeb v České republice

TOP HOTEL Praha je rozsahem svých služeb zcela unikátní. Stojí uprostřed zahrady a pod jednou střechou nabízí svým hostům ubytování ve více než 800 pokojích a apartmá, kapacitu až 5 tisíc kongresových míst v pěti kongresových sálech a 16 salonků pro organizaci konferencí. Je tak největším kongresovým hotelem v Evropě. Součástí komplexu je také unikátní japonská zahrada s vodopádem, jezírkem, zpívající fontánou či sochami antických bohyní.

Ta je oblíbená pro pořádání zahradních slavností, svatebních obřadů i grilování. Pod jednou střechou naleznete i pět restaurací a barů a širokou škálu wellness služeb. Samozřejmostí je rozlehlé parkoviště. „Díky velké kapacitě a dobré dostupnosti do centra jsme vyhledávaným hotelem pro konání kongresů, konferencí nebo školení. Konají se tu ale i sportovní akce, koncerty, večírky nebo svatby. Věřím, že i nově otevřená restaurace s

kavárnou bude ideálním místem pro obchodní snídaně, obědy i romantické večeře, a že se k nám budou naši hosté i nadále vracet," dodal generální ředitel Ing. Radek Dohnal.

Více informací naleznete na webu

www.tophotel.cz

Připravte si sladké speciality BOHEMIA TOP Restaurant & Café sami doma!

 

Mrkvový dort s rozinkami

INGREDIENCE: 

* 100g rozpuštěné Hery

* 300g moučkového cukru

* 60g medu

* 100g mandlových plátků

* 450g nastrouhané mrkve

* 250g hladké mouky

* 1 lžička mleté skořice

* Špetka soli

* 4 vejce

* 1 balíček kypřícího prášku

* rozinky

Na polevu:

* 1 zakysaná smetana

* cukr

* 1 vanilkový cukr

* kůra s šťáva z pomeranče

* špetka skořice

POSTUP:

1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvoříme řidší těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy. 

2. Pečeme v předehřátě troubě na 165 °C přibližně 50-60 minut. 

3. Zatím co nám dort chladne, ochutíme zakysanou smetanu cukrem, kůrou a šťávou z pomeranče a špetkou skořice. 

4. Dort po vychladnutí potřeme polevou a můžeme podávat! 

 

Smetanová Panna Cotta s kiwi mátovou omáčkou

INGREDIENCE:

* 500ml 33% smetany

* 400 ml polotučného mléka

* 150 g moučkového cukru

* vanilkový lusk (eventuálně vanilkový cukr)

* 2 balíčky plátkové želatiny

NA OMÁČKU:

* kiwi, mátové listy, cukr, citrónová šťáva, lžička vanilkového pudinku

POSTUP:

1. Želatinu namočíme do studené vody. 

2. Smetanu, mléko a cukr s vanilkou zahřejeme na 65°C. (Nesmíme přivést k varu, po vychladnutí by se nám na vrchu dezertu vytvořil škraloup).

3. Do zahřívané směsi přidáme okapanou želatinu a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Směs přelijeme do malých skleniček či pohárků a dáme vychladit/ztuhnout do lednice. 

Jak na omáčku:

1. Oloupané kiwi nahrubo nastrouháme a společně s cukrem a pokrájenými mátovými listy přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty.

2. Lžičku vanilkového pudinku rozmíchaného se dvěma lžícemi vody, přidáme k omáčce a znovu přivedeme k varu. Ihned poté omáčku stáhneme z plotny, rozmixujeme a ochutíme citrónovou šťávou.  

PannaCottu před podáváním zalijeme omáčkou a můžeme ještě dozdobit nastrouhanou čokoládou.