po29042024

pondělí, 13 říjen 2014 07:46

Tip do kina: Drákula – neznámá legenda

Téměř celé století poté, co Drákula poprvé děsil diváky v kinech svým strašlivým prokletím, studio, které bylo průkopníkem tohoto žánru, znovu oživuje legendu fascinující, legendární postavy Drákuly v akčním, dobrodružném příběhu dech beroucího znovuzrození věku monster.

Luke Evans (Rychle a zběsile 6, Hobit) se proměňuje v prokletého muže, jehož historie zná pod jménem Vlad Napichovač, do podoby všemocného nočního stvoření Neznámého Drákuly, vytvořeného ve studiích Universal Pictures.

Píše se rok 1462 a Transylvánie se těší dlouhotrvajícímu období míru, které zemi zajistil dřívějšími bitvami unavený a spravedlivě vládnoucí Vlad III, valašský princ, se svou statečnou, milovanou ženou Mirenou (Sarah Gordonová, The Amazing Spider-Man 2). Společně vyjednají pro svou zemi mír a zajistí svým lidem ochranu, zvláště před mocnou a stále útočící Tureckou říší – permanentně roztahovačným sousedem, cílem jehož expanzí je globální nadvláda.

Když sultán Mehmed II (Dominic Cooper, Captain America: První Avenger) požaduje 1 000 hochů z Valašska - a navíc ještě Vladova vlastního syna Ingerase (Art Parkinson, Hra o trůny – HBO) - kteří mají být vytrženi z domovů a stát se dětskými vojáky v sultánově armádě. Vlad se musí rozhodnout, podobně jako před lety jeho otec, zda vydá sultánovi syna nebo vyhledá pomoc monstra, které mu pomůže porazit Turky, ale nakonec uvrhne na jeho duši břemeno života ve věčném prokletí.

Vlad se vydává na horu Zlomený zub, kde se setkává s odporným démonem (Charles Dance, Hra o trůny) a přijímá faustovskou dohodu – získá sílu sta mužů, rychlost padající hvězdy a dost síly na to, aby mohl rozdrtit své nepřátele. Avšak odnáší si také nenasytnou touhu po lidské krvi.

Pokud princ dokáže ovládnout svou krvežíznivou touhu po tři dny, bude mu vrácena jeho původní podoba a zároveň získá čas na záchranu svého lidu. Kdyby se

však napil, bude nucen po zbytek svých dní přebývat v temnotě, živit se pouze lidskou krví…a zničí tak vše, co je mu drahé.

Gary Shore natočil svůj režisérský debut Drákula - Neznámá legenda podle scénáře Matta Sazama a Burka Sharplesse (Gods of Egypt).

Režiséra Shora podpořil špičkový štáb filmových tvůrců v čele s producentem Michaelem De Lucou (Kapitán Phillips, Čtyřicet odstínů šedi), dále kameraman John Schwartzman (The Amazing Spider-Man, nadcházející Jurský svět), střihač Richard Pearson (Maleficent, Iron Man 2), výtvarník Francois Audouy (Wolverine, Abraham Lincoln: Lovec upírů), oscarová kostýmní návrhářka Ngila Dickson a skladatel Ramin Djawadi (Pacific Rim, Safe House).

Výkonným producentem byla Alissa Phillips (Moneyball), Joe Caracciolo, JR. (Wolverine), Thomas Tull (Godzilla) a Jon Jashni (Pacific Rim).