26042024

čtvrtek, 23 březen 2017 10:43

7 rad na zlepšení sexuálního života

Začátkem března představila značka Durex výsledky hloubkového průzkumu* zrealizovaného ve spojitosti s představením nové kampaně #OrgasmsForAll, bojující proti nerovnosti orgasmů. Kampaň #OrgasmsForAll staví na boji proti mýtům spojeným s orgasmem a chce každému umožnit dosáhnout orgasmu, stejně tak jako ho poskytnout při každém sexu.

Orgasmus není zrovna téma, které by se denně diskutovalo, a právě to se značka Durex snaží změnit. Udělat z orgasmu přirozenou věc, to, čím vlastně orgasmus je, a zároveň pomoci ho dosáhnout každé ženě. S problémem dosažení ženského orgasmu se setkává i přední česká expertka na partnerské vztahy, doktorka Laura Janáčková, ve své ambulanci: „Velmi často se stává, že klienti přijdou řešit jiné problémy partnerského či sexuálního života.

Teprve když se muže zeptám, jestli dosahuje partnerka při souloži s ním orgasmu, je mou otázkou zaskočen. Většinou se dušuje, že ano, ale nakonec se zjistí, že si vlastně ani není jist, jakým způsobem jeho partnerka orgasmu dosahuje. Zda drážděním klitorisu, či vaginálního orgasmu při souloži."

A jak to s orgasmem vlastně doopravdy je? Představujeme vám tři skutečné příběhy odehrávající se v českých ložnicích. Se kterým z nich se ztotožníte vy?

Martina, 28 let, Brno

„Někdy si říkám, jestli se mnou není něco špatně. Zkoušela jsme to už tolikrát, a pořád nic... Mám moc ráda sex a myslím si, že se umím vážně odvázat... Jenže nakonec z toho nic není. Je to hrozně fajn i tak, ale napadá mě, jestli bych přece jenom nemohla mít orgasmus. Petra mě zásobuje historkami o tom, kolikrát dosáhne orgasmus s tím svým novým amantem, a já si v tu chvíli připadám tak nějak nesvá. Vždyť na tom určitě nic není..."

Alena, 41 let, Praha

„Včera dvakrát na gauči a jednou pod postelí... Nahoře, dole, zboku a já už ani nevím, já ho prostě miluju, miluju to s ním dělat a orgasmu dosáhnu tak rychle, že mě to někdy samotnou zaskočí. Přitom jsem sama dlouho vůbec netušila, co to orgasmus je a jak bych ho mohla dosáhnout..."

Tomáš, 28 let, Brno

„Každá holka, co jsem kdy potkal, měla o orgasmu úplně zkreslenou představu. Teda jako o orgasmu u mužů. Asi je to tím, že si my chlapi nepovídáme o takových věcech úplně rádi. Předně jsou jakoby dva druhy orgasmů: první je jen takové uvolnění u porna, je to spíš upuštění páry. Člověk tak začne den ‚s čistou hlavou' a může se tak líp soustředit na práci. Lepší by byl samozřejmě sex s přítelkyní, ale

po prvním vášnivém roce našeho vztahu už na takový luxus často není čas. Ten druhý – s holkou – je pro mě úplně jiný level. Všechny ty krásný pocity ve člověku vydrží ještě do druhého dne..."

A jak jste na tom se sexuálním životem vy? Potřebujete v něm pomoci? Nebo ho jenom trochu okořenit? Inspirujete se radami doktorky Laury Janáčkové:

7 RAD NA ZLEPŠENÍ SEXUÁLNÍHO ŽIVOTA OD DR. LAURY JANÁČKOVÉ:

* Dovolte partnerovi poznávat a prozkoumávat vaše tělo.

* Ukažte mu citlivá místa na svém těle, která vám poskytují vzrušení.

* Mluvte s partnerem s důvěrou a upřímností o tom, co se vám líbí a co ne, co byste si přály dělat a co by měl muž dělat vám. Mluvte i o svých obavách či tabu.

* Svěřte se se svými starostmi, obavami, fantaziemi nebo touhami bez strachu z reakce partnera.

* Poznávejte své tělo a jeho reakce prostřednictvím masturbace.* V případě, že máte partnerské problémy ve vztahu, řešte je.

* Jestliže vaše problémy souvisejí s nějakou traumatizující sexuální zkušeností či s psychickou poruchou, eventuálně s její léčbou, vyhledejte odbornou pomoc.

Anebo vyzkoušejte nový Durex Intense Orgasmic Gel, který ženám pomůže dosáhnout častějšího orgasmu při sexu – a dohnat tak náskok jejich partnerů v otázce sexuálního uspokojení!

Nový Durex Intense Orgasmic Gel je revoluční gel ke stimulaci klitorisu, vytvořený pro intenzivnější zážitek z orgasmu. Stačí nanést několik kapek a vmasírovat je do klitorisu během předehry a speciální složení gelu přinese smyslné pocity tepla, chladu nebo příjemného mrazení, které dokážou zvýšit citlivost intimních partií vaší partnerky a přinést jí intenzivnější uspokojení. Osm z deseti žen, které použily v rámci testování nový Durex Intense Orgasmic Gel, dosáhlo orgasmu!