po29042024

pátek, 12 únor 2016 12:10

Valentýnský recept od Lucie Křížkové Váchové

Moderátorka, modelka a Miss Lucie Křížková Váchová si pro své dvě lásky, manžela Davida a syna Davida juniora, připravila na svátek zamilovaných sladké Valentýnské muffiny. Sama tvrdí, že recept na její šťastné manželství se skládá z tolerance, přátelství, komunikace a neustálého snažení se. Zatím co ona se snaží potěšit svou drahou polovičku například v kuchyni svým umem, manžel David se snaží na oplátku Lucku potěšit třeba v romantických skutcích, a tak jí občas přinese sám o sobě květinu.

A protože si recept na Valentýnské jahodové dortíky oblíbila celá její rodina, rozhodla se, že se o něj podělí se čtenáři. Ponořme se tedy spolu s ní do láskyplných tajů Valentýnských jahodových muffinů.

Lucie si nemůže vynachválit prověřeného, univerzálního kuchyňského pomocníka. Má široké možnosti využití, počínaje pečením, přes zapékání, vaření, dušení či rozmrazování. Lucie se synem a manželem tráví díky manželově profesi velkou část roku na Lipně v obytném autě.

Vyzkoušejte i Vy „Valentýnské jahodové muffiny“, za které získáte obdiv nejen u svého drahého protějšku. Oceníte neodolatelnou chuť i rychlou a jednoduchou přípravu.

VALENTÝNSKÉ JAHODOVÉ MUFFINY

150g jahod 280g hladké mouky špetka soli 1 lžíce prášku do pečiva 150g moučkového cukru 2 vejce 85g rozpuštěného másla 250g podmáslí

1 lžička vanilkového cukru Na zdobení 120g smetany ke šlehání (40%) 50g moučkového cukru 10 celých jahod

Kromě ingrediencí budete potřebovat ještě košíčky na muffiny, případně silikonové formy. Do menší remosky se jich vejde 5, větší model pojme 10 kousků.

Postup:

Remosku si vyskládáme papírovými košíčky či silikonovými formičkami. Jahody nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. Cukr s kousky jahod lehce promícháme a spojíme se směsí.

V kastrůlku si rozpustíme máslo, vmícháme podmáslí a rozšlehaná vejce. V misce s moukou utvoříme důlek, vlijeme do něj tekutou hmotu a opatrně spojíme.

Těsto přemístíme pomocí lžíce do papírových či silikonových košíčků, zaplníme je do 2/3. Remosku zavřeme a necháme muffiny péct 20-25 minut. Pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Po upečení necháme dortíky vychladnout.

Smetanu ke šlehání s cukrem vyšleháme dotuha. Cukrářským pytlíkem se zdobícím nástavcem naneseme na jednotlivé muffiny, které následně dozdobíme jahodou.