út14052024

pátek, 24 duben 2015 05:27

Praha v květnu hostí to nejlepší ze sportu

V květnu budou na Prahu upřeny zraky celého sportovního světa. Prvního května totiž odstartuje Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015, svátek všech fanoušků českého národního sportu, a třetího května Volkswagen Maraton Praha, jeden z nejkrásnějších maratonů světa, který je pro změnu svátkem běžeckým.

Běh a lední hokej spolu zdánlivě nesouvisí. Běhání je bezesporu světově nejrozšířenější sport, lední hokej se ale taktéž těší nevídané popularitě. Česká republika je velmocí obou těchto sportů. V ledním hokeji nasbírala ty nejcennější trofeje a z hokejistů se stali národní hrdinové, díky vytrvalostnímu běhu a závodům RunCzech se zase Česká republika dostala do čela světového prestižního hodnocení Mezinárodní asociace atletických federací IAAF.

V květnu bude Praha hostit oba tyto sportovní svátky najednou, proto se sešli i dva členové organizačních výborů, aby společně představili jejich cenné kovy. Petr Bříza, předseda organizačního výboru MSLH IIHF 2015 Praha, se pochlubil medailemi z křišťálu a kovu pro nejlepší týmy šampionátu, Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru Volkswagen Maratonu Praha, pěti zlatými a dvěma stříbrnými známkami kvality, kterými Mezinárodní asociace atletických federací IAAF ocenila závody RunCzech.

"Maraton patří k nejpopulárnějším světovým maratonům. Polovinu startovního pole tvoří běžci ze všech koutů světa, přímý přenos závodu se vysílá ve 170 zemích. Pokud k tomu přidáme hokejové fanoušky, kteří budou sledovat šampionát, bude Praha bez nadsázky na obrazovkách diváků celého světa," uvádí Carlo Capalbo.

"Návrat hokejového šampionátu do České republiky po jedenácti letech je pro nás opravdu mimořádnou událostí a jsme rádi, že je o něj velký zájem nejenom mezi fanoušky, ale i mezi našimi kolegy z jiných sportovních odvětví. Jsme rádi za spolupráci s Volkswagen Maratonem Praha, je to vskutku unikátní spojení, které zejména v úvodu května vytvoří z Prahy světové centrum sportu," řekl Petr Bříza, kterého navíc s Carlem Capalbem pojí letité přátelství.

Ať už vaše srdce patří spíš běhu nebo hokeji, v květnu můžete stihnout oboje. Volkswagen Maratonský víkend začíná už ve čtvrtek 30. dubna veletrhem aktivního životního stylu Sport Expo a vyvrcholí 3. května v 9 hodin na Staroměstském náměstí startem Volkswagen Maratonu Praha. Zavítáte-li do Sport Expa už ve čtvrtek mezi 16 a 20 hod, můžete se pozdravit i s maskoty hokejového šampionátu Bobem a Bobkem a vyzvednout si od nich své startovní číslo.

Více informací naleznete na www.runczech.com/.