ne28042024

úterý, 26 březen 2024 00:00

PIVO s BIO Levandulí Chodouňskou

Pivo má v naší kultuře nezastupitelné místo. A když se tento zlatavý mok spojí s blahodárnými účinky BIO Levandule Chodouňské, vznikne téměř magický nápoj, kterým můžete obdarovat pány koledníky, zpestřit si párty, rodinnou oslavu nebo se jím jen tak odměnit. Jde o spodně kvašené pivo, světlý ležák, s unikátní bylinou uvnitř lahve.

 

Tato limitovaná edice je k zakoupení přímo v Levandulovém údolí, a to od čtvrtka do neděle od 8.00 do 16.00 hodin. O důvod víc, proč na toto krásné místo zavítat.

Novinka vznikla ve spolupráci s pivovarem Dvůr Všerad, který na výrobu využívá vlastní zdroje vody z hlubokých studní. Ty jsou napájené krasovou vodou z podzemního jezera z území chráněné krajinné oblasti. V kombinaci s BIO Levandulí Chodouňskou, která dodává pivu výjimečnou hořkou chuť a své unikátní vlastnosti, se jedná o jedinečný nápoj, který ocení nejen milovníci piva.

 

„V Levandulovém údolí se neustále snažíme přicházet s novinkami, které lidem návštěvu u nás zpříjemní. A protože rádi podporujeme tradice, a pivo k českým tradicím neodmyslitelně patří, spojili jsme se s pivovarem Dvůr Všerad a vytvořili naše společné pivo s BIO Levandulí Chodouňskou,“ říká Helena Neumannová, majitelka Levandulového údolí, a dodává: „Navíc, kdo nás zná ví, že se snažíme návštěvníky také vzdělávat skrze zvyky a tradice. Takže děláme v pravidelných intervalech i doprovodné a tematické akce. Nyní máme pro návštěvníky nachystanou skvělou hru plnou zajímavostí o pivu, u které se jistě všichni dobře pobaví.“

 

Levandulové údolí v Chodouni https://youtu.be/HcCUgCauNWM

 

Levanduli lékařskou v Chodouni vysázel tým naturopatky Heleny Neumannové v roce 2014 a po 5 letech získal certifikát ekologického pěstitele. Aby totiž bylina obsahovala pouze zdraví prospěšné látky, je nutné pěstovat ji v BIO kvalitě, tedy bez použití hnojiv a pesticidů, hormonů a antibiotik, které do půdy nepatří. Proto má BIO Levandule Chodouňská vysoký obsah přírodních BIO antioxidantů, antibiotik, antivirotik, antidepresiv a flavonoidů, tedy účinných látek potvrzených vědeckým výzkumem. Výzkum účinných látek obsažených v BIO Levanduli Chodouňské provedli vědci VŠCHT Praha, Dr. Iveta Horsáková a Doc. Helena Čížková, a tým BIOCEN Laboratories doc. Ing. Petra Kaštánka, Ph.D.

 

V rodinné manufaktuře v Chodouni se vyrábí produkty zdravé výživy v BIO kvalitě, SUPER potraviny a nápoje s místopisným označením chráněného území Barrandien geoparku s ochrannou známkou GEOFOOD. Tyto cenné produkty podporují imunitu, vyrovnávají harmonii těla, mysli a duše, a to právě díky vzácným látkám obsažených v této bylině.

 

Levandulové údolí je také místem, kde si můžete užít speciálně sestavené pobyty, procedury i zajímavé akce pro veřejnost. Celostní péčí funkční medicíny navracíme chuť, sílu a energie do života i lidem, kteří již neví, kudy dál. Nebo mají pocit, že jim není pomoci.