Báječné zážitky: Last Minute dárky! Trendem letošních Vánoc jsou zážitková focení
Mít profesionální fotky se nikdy neztratí, a proto agentura Báječné zážitky nabízí jako vánoční dárky hned několik druhů focení. Můžete si vybrat v příjemném pražském ateliéru focení v páru, jednotlivě, v kostýmech nebo pokud jste odvážnější, můžete zkusit i vkusné akty.
Navoďte si náladu Vánoc recepty z místních surovin
Rok se s rokem sešel a brzy budou zase Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty. Nabízíme linecké s kdoulovým džemem, tolik oblíbenou vánočku, tradičního staročeského kubu s africkým sumečkem a také něco lehčího v podobě jogurtové polévky s pečeným lilkem.
Vánoční inspirace pro gurmány
Listopad tradičně utekl jako voda a o slovo se už hlásí prosinec. Měsíc, který je neodmyslitelně spojený s hodováním. Peče se vánoční cukroví, chystá se štědrovečerní večeře, připravují se sváteční delikatesy, kterými toužíte pohostit své blízké. My jsme pro vás tentokrát nachystali od každého něco.
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o kávě (ale báli jste se zeptat)…
Káva je druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Předběhla ji pouze ropa, která samozřejmě nechutná ani trochu dobře. Zato bez kávy si nedokáže mnoho lidí představit ani den bez ohledu na to, na kterém kontinentu žije. Zatímco na severu ji mají rádi horkou ve velkých šálcích, čím blíže k rovníku, tím intenzivnější je chuť, ale porce kávy v šálcích jsou menší.
Cuketa a spirálový dort
Cuketa neboli tykev obecná se řadí k nejoblíbenějším zeleninovým plodům vůbec. A není se čemu divit, jejich využití je nekonečné. Můžete je péct, smažit i konzumovat zasyrova. Navíc určitě oceníte její blahodárné účinky na lidský organismus – detoxikuje, odkyseluje i uklidňuje mysl. Uvidíte, že se cuketa v kuchyni neztratí a vaše tělo vám za ni poděkuje.
3 osvědčené recepty na vánoční cukroví z Valašska
Vanilkové rohlíčky, voňavé perníčky a ořechové hvězdičky k Vánocům na Valašsku patří stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně křupavé, nerozpadaly se a chutnaly opravdu skvěle? Recepty i spoustu praktických tipů vám přináší cukrářka a pekařka Pavla Stoklasová.
Čokoládová pěna s duchy
Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy... A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.
Nadýchaná dýňová roláda
Říká se, že léto je plné hojnosti. Farmáři mají širokou nabídku zeleniny, do lesa si můžete zajít natrhat borůvky. Jenže takový podzim není také úplně k zahození. Švestky, blumy, jablka a hrušky právě dozrávají ve velkém a mezi čerstvou zeleninou najdete salátové okurky, rané brambory, cibuli, řepu nebo třeba atypickou dýni.
Křest kalendáře Alsa
Bez zpěvu. Tak se letos křtil charitativní kalendář na rok 2021 spolku Alsa, který jako jediný v České republice pomáhá lidem s amyotrofickou laterární sklerózou (ALS). Koncert v Pražské křižovatce, který zastřešovalo motto „společněprotibezmoci“ se uskuteční až příští rok.
Květákové placičky
Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní. My jsme ho tentokrát využili do našich placiček, kde představuje drtivou většinu ingrediencí. A proč zrovna květák? Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje, a navíc ho dokážeme skvěle strávit. Obsahuje mnoho důležitých látek, jako jsou vitaminy (betakaroten, B, C, E), minerály (např. draslík, hořčík, vápník) a stopové prvky (např. zinek, mangan, selen).