Hana Hegerová – Královna šansonu
Tři měsíce po odchodu Hany Hegerové (†89) vyšla k jejím podzimním nedožitým devadesátinám kniha Královna šansonu. Mimo uměleckého a životního příběhu naší nejznámější šansoniérky přináší i vzpomínky jejích kolegů, kompletní diskografii a stovky mnohdy dosud nepublikovaných, fotografií.
Tvarohová zmrzlina
Sezóna lesního ovoce je v plném proudu a byla by škoda ji maximálně nevyužít. Všichni víme, že jahody, maliny a borůvky chutnají skvěle samotné, ale parádu přitom udělají i v lehkých letních dezertech. Využijte čerstvé ovoce a připravte třeba domácí tvarohovou zmrzlinu.
DÍKY NOVÉ AVIVÁŽI LENOR BUDE VAŠE PRÁDLO VONĚT, JAKO BY SCHNULO VENKU
Také milujete vůni prádla, které schnulo na čerstvém vzduchu za krásného počasí? Pokud bydlíte v bytě bez balkónu, ve znečištěném městě nebo je zrovna venku špatné počasí, nezoufejte! Nová aviváž od značky Lenor to zachrání – díky jejím unikátním molekulám bude vaše prádlo vonět tak, jako by právě uschnulo na rozkvetlé louce nebo ve vanoucím vánku.
Hurvínek v Planetáriu
Covid sice zastavil chod divadel, ale divadlo Spejbla a Hurvínka se snažilo využít čas a vymýšlelo nové aktivity pro své příznivce. Připravilo spoustu outdoorových akcí, které potěší malé i velké fanoušky.
Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty
Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je.
Delší cesta = zhoršení životního prostředí i jiné standardy na kvalitu
Pestrý výběr potravin téměř ze všech koutů světa je velmi lákavý. Zvykli jsme si, že můžeme po celý rok ochutnávat např. zeleninu a ovoce, které se u nás nepěstují nebo jsou v našich končinách jen sezónní. Není ovšem dovoz některých surovin či výrobků přemrštěný? Nezatěžujeme svou volbou zahraničních produktů životní prostředí příliš?
Kde se zrodily potraviny, které milujete? Jejich původ je zásadní
Sledujete na etiketách potravin, odkud pocházejí? Gratulujeme. Znát místo původu je totiž důležité hned z několika důvodů. Co všechno svou volbou vůbec můžeme ovlivnit? V čem jsou výjimečné tradiční receptury od lokálních výrobců? A tušíte vůbec, o které naše výrobky či suroviny mají největší zájem v zahraničí?
Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 ZOO“
V neděli 9. 5. 2021 od 17:00 se uskuteční online benefiční koncert pod názvem “Hrajeme pro 20 ZOO” na podporu 20 zoologických zahrad sdružených v UCSZOO (Unie českých a slovenských zoologických zahrad), které se z důvodu několikaměsíční povinné uzávěry ocitly v kritické ekonomické situaci. Online vysílání proběhne na portálu Ticketstream.cz, kde byl již od 30. 4. zahájen i předprodej vstupenek.
Vařte rychle a chutně aneb Recepty v multifunkčním hrnci
Méně je někdy více. To rozhodně platí i u spotřebičů. Stačí jeden multifunkční hrnec, a rázem ho můžete použít jako tlakový nebo pomalý. Co to znamená v praxi? Že v jediném hrnci, např. Salente Cuco, si připravíte téměř vše, co vás napadne. Od guláše přes vývar až po zeleninu v páře. Vyzkoušejte recepty, které si pro vás připravil známý kuchař Petr Stupka.
Polévka ze zeleného chřestu s ovčím sýre
Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience.