19042024

pátek, 10 červenec 2020 12:47

Knížka křtěná čokoládou

Dobrá čokoláda i dobrá knížka nám dokáží pozvednout náladu a dodat pozitivní energii. O tom ví své Petr Kovařík, spolumajitel společnosti Pražská čokoláda Steiner & Kovarik a autor nové knihy Síla hotentota. Spolu s partnerkou Silvií Steinerovou založil v roce 2011 firmu na výrobu luxusní čokolády, která slaví úspěchy u nás i v zahraničí. A nyní napsal knížku o svém „čokoládovém snu“, o cestě za úspěchem i o svých myšlenkách a niterních pocitech.

Název prvotiny Petra Kovaříka je Síla hotentota a autor v úvodu objasňuje, proč se cítí být někdy tak trochu hotentotem.

„Občas nerozumím dnešní době a ona někdy nerozumí mně. Proč jí nerozumím? Protože mám pocit, že existovat v každé minutě stylem tady a teď a neustále naplno prožívat všechny podněty, které mi dnešní doba předhazuje, není možné, natož žádoucí. Přesto si myslím, že lze pomocí jednoduchých pravidel po většinu času být šťastným člověkem, mít rodinu, mít koníčky a k tomu jako bonus vybudovat firmu, kterou lidé milují. O těchto postupech a své cestě k nim píšu v této knize.“

Křest knížky proběhl 20. června v prostorách Pražské čokolády, kmotrou se stala

Gabriela Filippi (principálka Léčivého divadla a mimo jiné Miss Moravy 89) a kniha byla pokřtěna – jak jinak než čokoládou. Současně proběhl i křest dětské publikace Tík a Žík, hají kamarádi od Petra Havlíčka. A potom všichni ochutnávali čokoládové lahůdky Steiner & Kovarik.

A jaké lahůdky nás čekají v Síle hotentota? Pro ochutnávku jen názvy několika kapitol: „Ujasnění vlastního poslání a snaha využít našeho plného potenciálu“, „Nekonečná práce na své vlastní osobnosti“, „Občas se o zázraky musíte zapříčinit sami“.

V knize naleznete i mnoho krátkých cvičení pro sebezdokonalování a dozvíte se také, jaký je postup výroby té nejlepší čokolády.

A na závěr poslední věty z knihy: „ Je to příběh – manifestace radosti ze života a zároveň příručka vědomého muže, kterou ocení i ženy. To vše pohledem jednoho vědomého hotentota“