19042024

středa, 13 říjen 2021 22:12

Netradiční školní svačinu pro vaše děti

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční školní svačinu pro vaše děti. Chléb se šunkou a sýrem zná každé dítě. Překvapte své ratolesti něčím zajímavým.

Mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, netradiční svačinu pro vaše děti do školy.

 

Na zhruba 4 větší palačinky:

- 150 g syrové brokolice

- 1 vejce

- 250 ml mléka

- 170 g hladké mouky, může být špaldová

Brokolici uvařte do změknutí, poté dobře slijte od vody a s částí mléka rozmixujte na hladkou kaši. Poté přidejte zbylé mléko, vejce a mouku. Míchejte, dokud nebudete mít palačinkové těsto.

Je důležité zmínit, že množství mouky se může lišit v závislosti na druhu, neboť každá saje jinak. Správnou konzistenci si tedy dolaďte tak, aby se vám dobře tvořily palačinky. Ty smažte na pánvi s kapkou oleje, na kvalitní nepřilnavé pánvi to však jde i zcela bez použití tuku.

Hotové palačinky doporučujeme servírovat s mléčnými výrobky. Ideálně s tvarohem, krémovým čerstvým sýrem. Doplnit můžeme trhaným kuřecím masem, šunkou nebo uvařeným vejcem či lososem. Palačinky jsou výborné také s mletým masem a zeleninou na způsob boloňské omáčky. Fantazii se meze nekladou.