čt18042024

středa, 27 březen 2019 06:55

Jarní firemní večírky se vyplatí více než ty vánoční. Proč?

Pořádání společenských setkání se zaměstnanci, klienty či obchodními partnery už dávno není spojeno pouze s předvánočním obdobím a blížícím se koncem roku. Na poděkování pracovníkům za jejich dlouhodobou práci nebo partnerům za dosavadní spolupráci nikdy není brzy ani pozdě.

 

Ideální doba na organizaci neformální sešlosti nastává také v jarních a letních měsících, a to hned z několika důvodů.

Zajímavý firemní večírek není jen otázkou peněz. Zorganizovat povedenou podnikovou akci mohou i ty nejmenší firmy. Investice do zkvalitnění stávajících vztahů, interních i externích, se zhodnotí a vrátí zpět. Nejde přitom jen o vyjádření poděkování za práci a loajalitu, ale zároveň pozitivní motivaci k jejímu pokračování.

I když se s dotyčnými osobami potkáváme pravidelně po většinu roku, jednou za čas by se tato setkání měla konat na neutrální půdě a mimo pracovní dobu, jež je určena k plnění povinností a v níž není prostor pro navazování nových kontaktů a udržování těch stávajících. To je přitom základním předpokladem pro jakoukoli dlouhodobě přínosnou spolupráci.

Příjemné rozptýlení vítáním jara

Ačkoli se jako nejlepší termín jeví adventní čas, který sám o sobě vybízí k bilancování a během kterého končí platnost obchodních smluv a rozhoduje se o jejich prodloužení, organizovat večírek ve vypjatém předvánočním čase má řadu úskalí. Předně je tu vysoké riziko kolize termínů. Hosty, jež se chystáte sezvat, pravděpodobně čeká v tomto období více společenských událostí. Mohlo by se tedy lehce stát, že se pro vytíženost nedostaví. Váš večírek bude jednoduše řečeno jedním z mnoha. Lepší variantou je naplánování neformální akce v jarních měsících. Od dubna do června se obvykle nekoná mnoho zajímavých akcí, proto je tu větší šance zaujmout právě tou Vaší. Výhodou je, že do atmosféry se příznivě promítne pozitivní jarní energie, krásné počasí a vyhlídka na brzkou dovolenou.

Výběr místa je klíčový

Výběr vhodných prostor má svá pravidla, jež se vyplatí ctít, pokud nechcete riskovat, že se z příjemného večera stane nudná akce, již je třeba přetrpět v zájmu utužování sociálních vazeb. I když umístit akci přímo do prostor firmy se jeví jako nejsnazší a nejdostupnější řešení, zkušení organizátoři společenských akcí to nedoporučují. Doporučujeme vybrat místo, jež svou koncepcí a možnostmi zdůrazní a posílí výjimečnou atmosféru takového setkání. Vybrané prostory by hostům v žádném případě neměly připomínat kancelář, pracovní rutinu a nesplněné úkoly.

Máme pro Vás jeden tip. Zážitkové vlaky tyto požadavky splňují, a ještě něco navíc. Budete jistě originální a zcela výjimeční. Speciální party souprava nabízí nepřeberné množství nových zkušeností a dojmů, které je navíc možno připravit s produkční podporou.

Vlak přistaví na zvolené místo po celé České a Slovenské republice či ho vypraví z průmyslových vleček. Dále nabídka služeb zahrnuje kompletní catering ve vlaku, zajištění hudební produkce v soupravě i mimo ni formou koncertu či reprodukované hudby a přípravu kompletního celodenního nebo celovečerního programu, který může být i mimo vlak.