čt28032024

úterý, 15 září 2015 08:19

Fantom opery, syn Jana Wericha nebo dcera Petra Hapky. Muzeum Grévin otevírá novou kulturní scénu!

Nová kulturní scéna vzniká v centru Prahy v muzeu voskových figurín Grévin. Představení pod názvem Café Théâtre aneb Slavní mezi slavnými se budou konat v sugestivním prostředí Magického divadla muzea Grévin v Celetné ulici 15. Sérii zahájí 13. října muzikálový Fantom Opery Radim Schwab a ještě v tomto roce se představí například zpěvačka Hanka Křížková nebo herec a bavič Jiří Werich Petrášek s moderátorkou Marií Tomsovou.

 

„Diváci se mohou těšit na krásné a vtipné povídání, možná i malé nahlédnutí do mého soukromí," říká s úsměvem Radim Schwab, který vystoupí na prvním představení. „Zazní několik muzikálových hitů a samozřejmě zazpívám i nejznámější song z Fantoma opery – Hudbu noci," pokračuje.

Představení budou probíhat jednou až dvakrát měsíčně. Další večer bude zasvěcen talk show baviče Jiřího Wericha Petráška, syna jedné z největších legend české kultury Jan Wericha, který vystoupí spolu s bývalou televizní hlasatelkou a současnou moderátorkou Marií Tomsovou. Připraven je šansonový recitál Petry Hapkové, dcery fenomenálního skladatele Petra Hapky, s níž vystoupí stylista, vizážista a showman Kája Pavlíček. Na předvánoční čas je plánována recitálová talk show zpěvačky a herečky Hanky Křížkové.

„Máme připravený kvalitní kulturní program, sladěný s působivou atmosférou našeho muzea. Kapacita sálu je omezená, ale zato nabídneme neopakovatelný zážitek. Každé představení bude jedinečné. A co je důležité, vstupenka na představení bude zároveň i vstupenkou do muzea Grévin," dodává k tomu manažerka komunikace a marketingová ředitelka Daniela Pedret.

Představení budou začínat v 19:30 hodin a majitelé vstupenek si budou moci expozici muzea prohlédnout kdykoliv během dne konání představení. Vstupenky v cenách od 350 Kč do 450 Kč je možné zakoupit v Muzeu Grévin nebo v síti TICKETPRO od 14. září 2015.

Termíny představení Café Théâtre aneb Slavní mezi slavnými v Muzeu Grévin

13.10. Radim Schwab - zpěvák, herec, představitel hlavní role muzikálu Fantom Opery

21.10. Marie Tomsová - moderátorka, Jiří Petrášek Werich – herec, bavič

18.11. Petra Hapková - zpěvačka, Kája Pavlíček – přední stylista a vizážista slavných

14.12. Hanka Křížková - zpěvačka a herečka Hanka Křížková www.grevin-praha.com , www.facebook.com/GrevinPraha

Muzeum Grévin v Praze

Nejzábavnější interaktivní muzeum voskových figurín Muzeum Grévin bylo otevřeno v květnu 2014 v pražské Celetné ulici. Je pobočkou slavného pařížského muzea voskových figurín Musée Grévin a nabízí unikátní kolekci více než 80 voskových figurín nejvýznamnějších českých i světových osobností. Ve třech patrech v okouzlující atmosféře na ploše 3000 metrů čtverečních na návštěvníky čekají například Karel Gott, Lucie Bílá, Karel IV., Václav Havel, Marylin Monroe, Brad Pitt, Barack Obama, ale také Krteček nebo Spejbl a Hurvínek. Interiér úchvatného muzea, který navrhl francouzský designér Julien Bertevas, nabízí kromě voskových figurín i skvělou zábavu, interaktivní hry a multimediální prezentace. O vytvoření působivé atmosféry se zde stará čtyři sta světel. Všechny figuríny jsou vyrobeny ve špičkové kvalitě a hosté mají možnost si na ně sáhnout nebo se s nimi vyfotit. Kvalitě odpovídá také cena celého projektu, která dosáhla částky 10 milionů eur (asi 280 milionů korun). Muzeum Grévin si Prahu vybralo ke světové expanzi jako první město po Paříži a Montrealu. Od května 2014 do dubna 2015 jej navštívilo 100.000 lidí.

Musée Grévin

Do původně soukromého muzea založeného v roce 1882 investoval na počátku velké prostředky podnikatel Thomas Gabriel, který mimo jiné financoval rovněž stavbu Eifellovy věže a divadla Theâtre des Champs-Elysées. V muzeu se za více než 130 let jeho existence vyměnila řada majitelů. V současné době je součástí společnosti Compagnie des Alpes (CDA), která je významným evropským hráčem v oblasti zábavy. Do jejího portfolia patří 15 zábavních parků ve Francii, Nizozemsku, Belgii a Německu a také jedenáct hlavních francouzských lyžařských středisek (mimo jiné Tignes, Val d'Isere, Les Arcs, La Plagne, Les Menuires, Les 2 Alpes, Méribel, Chamonix), kromě nichž má společnost také podíly v lyžařských střediscích ve Švýcarsku, Belgii a Anglii.

ha