so20042024

pátek, 04 září 2015 11:21

Buď šik pro charitu, aneb speciální kolekce trik Konta Bariéry

Konto Bariéry vyrobilo vlastní kolekci triček a pod heslem Buď šik pro charitu ji od 1. září uvádí do prodeje, jehož výtěžek poputuje na pomoc lidem s handicapem. Autory grafických motivů jsou přední čeští výtvarníci Stanislav Diviš, Věra Tataro a Jiří Votruba.

 

„Byla to výzva, o vlastních trikách jsme přemýšleli už dlouho, impulzem byla aktuální spolupráce s Burda Praha. Díky ní totiž budeme trika prodávat v Praze a Ostravě v rámci dnů Marianne," vysvětluje Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Konto Bariéry se obrátilo na Stanislava Diviše, Věru Tataro a Jiřího Votrubu, kteří pravidelně věnují svá díla do Aukčních salonů výtvarníků pro Konto Bariéry. Každý z nich vytvořil návrh jednoho trika. Tato limitovaná kolekce je za 299 Kč v prodeji od 1. září prostřednictvím www.kontobariery.cz. Ti, kdo si chtějí triko zakoupit osobně, mohou v sídle nadace nebo v rámci tradičních Dnů Marianne, které se uskuteční mezi 11. a 13. září. A to na loungích na Ovocném trhu na Praze 1 a v OC Nová Karolína v Ostravě.

„Kolekce je limitovaná, ale trika chceme prodávat dlouhodobě. Proto počítáme, že na návrh nové série poprosíme další z „našich" více než 400 skvělých výtvarníků, s nimiž spolupracujeme v rámci aukčních salonů," dodává Božena Jirků.

Triky se rozšiřuje merchandising Konta Bariéry, tedy kolekce předmětů, jejichž prodej pomáhá financovat rehabilitační a kompenzační pomůcky, bezbariérové úpravy a další nezbytné věci pro lidi s handicapem. Konto Bariéry můžete podpořit také nákupem červených nosů nebo aromavisaček do auta.

Tvářemi kampaně „Buď šik pro charitu", kterou nafotila Štěpánka Paseková, jsou nejen slavní zpěváci a herci, ale i manažeři, novináři, jako třeba: Radek „Gipsy" Banga, Eva Čížkovská, Martin Dejdar, David Gránský, Ota Klempíř, Jan Mühlfeit, Tomáš Sedláček, Vanda Wolfová, Jitka Schneiderová, Petr Šimůnek, Aleš Vojíř, Dáša Zázvůrková.. a bude i řada dalších... protože trika sluší opravdu každému.

Stanislav Diviš

Vystudoval Akademii výtvarných umění v Praze. Od roku 2002 učí malbu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Je členem skupiny Tvrdohlaví.

Věra Ema Tataro

Absolventka Střední školy grafické, pracovala ve studiu animovaného filmu Bratři v triku, do roku 1997 se věnuje hlavně grafické tvorbě a designu. Od roku 1998 maluje a ilustruje a v dnešní době patří mezi nejlepší české ilustrátory. Od roku 1998 vystavuje doma i v zahraničí.

Jiří Votruba

Absolvoval Fakultu stavební ČVUT v Praze se zaměřením na malbu, ilustraci, grafiku, design. Obrazy vystavoval na téměř 50ti samostatných výstavách po celém světě.