čt25042024

úterý, 03 prosinec 2013 07:35

Mahulena Bočanová a Olga Menzelová rozmazlují své psy víc než partnery.

Ideální představa běžného člověka o Vánocích je jasná. Stromeček, jmelí, dárky, cukroví, František a padající sníh. Psi ovšem přemýšlejí jinak. O dárečcích nevědí, František jim smrdí a krásně nazdobený vánoční stromeček občas i počůrají.

O to víc je potěší, když se mezi všemi těmi zabalenými krabicemi objeví jedna, ze které se line vůně pamlsků po celém pokoji. 

Štědrý den je pro psy zvláštní den. Všechno je jinak, páníčci pobíhají po bytě a pes najednou nechápe, co se děje. A to je ten správný čas na rozmazlování! Krásné Vánoce chtějí svému čtyřnohému parťákovi udělat i Mahulena Bočanová a Olga Menzelová, a proto navštívily nově otevřený obchod se zvířecími potřebami My Label na Petrském náměstí. Samozřejmě i se svými psy. Mahulena Bočanová přišla s bulíkem Umbou a Olga Menzelová s čivavou Aničkou.

„Náš pes se jmenuje Ani, což byl samozřejmě nápad naší Aničky. Prý ani na vteřinu neuvažovala, že by se pejsek jmenoval jinak. Já to respektuji i přesto, že když zavolám “ANI“, přiběhnou obě,“ směje se Olga Menzelová.

 Bulteriér Umberto a čivava Ani se při příchodu řádně očuchali a pak se společně vydali na průzkum trhu. Oba jsou ještě štěňata, ale jelikož na ježíška nevěří, bylo jim povoleno vybrat si vánoční dárky podle svého čuchu, skusu a vkusu.

„Venku se už začíná pořádně ochlazovat, a protože Ani je ještě štěně, je potřeba ji teple obléci. Žije v bytě, a když je venku mínus deset, tak dělá rozdíl teplot i 32°C. Myslím, že žádnému psovi extrémní změny teplot nesvědčí, a to zejména té naší myši vydávající se za psa,“ říká s úsměvem starostlivá panička čivavy Olga Menzelová.

Na zimní procházky jí v obchodě My Label vybrala opravdu slušivý a kvalitní obleček, který jí perfektně sedl. Aby byl venkovní outfit kompletní, nechala si od majitelek obchodu poradit a koupila ještě nádherný obojek s vodítkem. I když je tato fenka co do velikosti sotva po kotníky, mezi ostatními psy z ní po vánocích bude velká psí dáma. A opravdové dámy se nosí na rukou, proto ji Olga Menzelová při odchodu odnesla ve stylové a očividně i pohodlné psí tašce.

To bulteriér Umba už sice pěkně povyrostl, ale z lítání po krámu se natolik unavil, že si na chvíli ustlal v měkoučkém pelíšku. „Umbík je strašně skvělej pes. Máme ho všichni moc rádi, ale je pravda, že na něj jde puberta a musíme ho začít pořádně cvičit. Jsem zastánce pozitivní motivace, a proto tu chci koupit spoustu různých druhů pamlsků, kvůli kterým bude chtít Umba udělat všechno, co mu řeknu,“ usmívá se Mahulena Bočanová a objímá přitom svého krásného psa, který jí za odměnu olíže obličej, následně se vysmekne a přinese jí k nohám gumovou kvílící kachnu.“ Chystají se na hory a Umberto není žádný huňáč, proto mu vybrala nový obleček. V  modrém elegantním, Richard Gere, jak mu někteří pro jeho podobu říkají, pyšně pózoval.

 Dárky by byly. Ale co večeře? Lidé mívají slavnostně vyzdobený stůl, vše barevně ladí, občas na stole leží místo klasických talířů i sváteční servis. A pes by měl jíst ze své obyčejné plastové misky? Toho se naštěstí Umberto ani čivava Ani nemusí bát. Mahulena s Olgou se jednohlasně shodly, že na zemi bude o Vánocích místo celoroční misky ležet miska sváteční. Každá si vybrala jednu na jídlo a jednu na pití a vydaly se k pokladně. Čivava Ani ve volné chvíli tahala Umbu za ucho.

„Jelikož Umberto zaprděl celý obchod, Mahulena pro něj dostala naprostou novinku v potravě pro psy na evropském trhu – krmivo Essentialfoods.  Teď i doma bude bezpečno. Jedná se o bezobilné receptury plné čerstvého masa a garantuji, že je to v dnešní době jedno z nejlepších krmiv na trhu,“ říká spolumajitelka Zuzana Hrubá. Kromě této špičkové značky se v obchodě prodávají i další bezobilná krmiva, která na našem trhu nemají složením téměř konkurenci. I přesto však jejich pořízení není dražší, než u běžně kupovaných krmiv.

Foto: My Label