so20042024

úterý, 10 prosinec 2013 09:42

Herci Cest domů zdobili věnce pro Divoké husy

Stále více lidí se věnuje v předvánoční době charitě, pomáhání potřebným a uskutečňování dobrých skutků. Nemalou zásluhu na této skutečnosti mají známé osobnosti, které svou účastí na charitativních akcích veřejnost motivují.

I to mohl být jeden z důvodů, proč se tváře televize Prima společně se zpěvákem Martinem Maxou pustili do zdobení adventních věnců pro Nadaci Divoké husy. "Proč jsem tady?"s úsměvem prohodila Klára Jandová.

"Vlastně spojím příjemné s užitečným; pomůžu dobré věci a ještě se naučím, jaké techniky při zdobení věnců používat. To je přece skvělá věc!"

Podobný názor měli i další herci oblíbeného seriálu televize Prima "Cesty domů". A protože se zdobení věnců mohla účastnit i veřejnost, mnozí jen žasli nad zručností hereckých tváří.

Zatímco Jitka Smutná zvolila přírodní zdobení, Simona Postlerová dala přednost barvám a Lumír Olšovský zase eleganci. I když měli k dispozici odborné poradenství zástupců společnosti kytku.cz, využívali ji jen minimálně. Hodně překvapila kreativita a zručnost Martina Maxy. Ten svůj výtvor ohodnotil slovy: "Motivoval jsem se svou košilí tak, abychom s věncem k sobě ladili ..."

Herecko pěveckou sestavu doplnila další tvář televize Prima, reportérka VIP zpráv Adéla Jandová, které, stejně jako jejím kolegům, pomoc potřebným není cizí ani v průběhu roku. "Věřím, že se doba změnila a lidi už pomáhají nejen o vánocích", vyjádřila svůj názor a dodala: "Když mám tu možnost, přijde mi přirozené pomoci těm, kdo se ocitli v tíživé situaci ..."

Protože se na druhém ročníku charitativního vázání adventních věnců v Sametové restauraci sešla partička sympatických lidí, nebyla nouze ani o různé legrácky, došlo ale i na vyprávění vánočních historek a předávání receptů na vánoční cukroví. V tom vedla prim Jitka Smutná.

Výtěžek z této akce poputuje na konto veřejné sbírky Nadace Divoké husy, která je aktuálně vyhlášená na Společnost Parkinson o.s. Příspěvek bude použit na komplexní rehabilitační programy pro nemocné Parkinsonovou chorobou.

Nadace Divoké husy působí v České republice od roku 1997 a za tuto dobu rozdělila více než 300 miliónů korun.

Její činnost je zaměřená na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali benefiční akci a její výtěžek pak Nadace zdvojnásobí.

Zdroj a foto:Kloboukfilm