Počátek roku je obdobím rozchodů
Podle vědců mají až 2/3 všech párů největší vztahové problémy především během ledna a února. Na vině je především emoční vypětí a určité bilancování spojené s koncem roku. Nesmíme zapomenout také na celkové fyzické i psychické vyčerpání, které v tomto období hrozí snad každému a k tomu se dost často přidává i povánoční finanční kocovina.
V roce 2015 nejčastěji způsobovali nehody řidiči z Prahy a Ostravy
S největším procentem zaviněných nehod stanuli v čele tradičního žebříčku ČSOB Pojišťovny podle okresů za uplynulý rok 2015 motoristé z Prahy a Ostravy. Na opačném pólu tabulky figurují řidiči z okresů Žďár nad Sázavou, Třebíč a Havlíčkův Brod. Vyplývá to z ČSOBP Indexu, kterým ČSOB Pojišťovna dlouhodobě sleduje, jak se liší frekvence pojistných událostí z povinného ručení u řidičů osobních aut z jednotlivých okresů republiky.
Valentýnský recept od Lucie Křížkové Váchové
Moderátorka, modelka a Miss Lucie Křížková Váchová si pro své dvě lásky, manžela Davida a syna Davida juniora, připravila na svátek zamilovaných sladké Valentýnské muffiny. Sama tvrdí, že recept na její šťastné manželství se skládá z tolerance, přátelství, komunikace a neustálého snažení se. Zatím co ona se snaží potěšit svou drahou polovičku například v kuchyni svým umem, manžel David se snaží na oplátku Lucku potěšit třeba v romantických skutcích, a tak jí občas přinese sám o sobě květinu.
Tipy na Valentýnské dezerty od Mlékárny Valašské Meziříčí
Svátek svatého Valentýna - Valentýn se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. V tento den si partneři posílají dárky s tématikou srdce jako symbolu lásky. Tento svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky" vloženy lístečky se jmény dívek.
Rok 2016 bude ve jménu akcií, i když budou kolísat
Kdo se letos vydá odvážnější cestou a vsadí na akcie, může své investice zajímavě zhodnotit. Spořicí produkty budou vinou nízkých úrokových sazeb nadále přinášet jen malé zhodnocení, smysluplnou alternativou k nim by měly být investice do akcií. Ty však budou značně kolísat.
Jak si přichystat domácí nakládané dobroty?
Nakládané sýry, maso nebo zeleniny jsou stále více oblíbené a vyhledávané nejen v restauracích. Mnoho lidí si již dnes připravuje nakládané dobroty doma, čemu bychom se měli vyvarovat, aby byl výsledek lahodný?
Workshopy naučí, jak servisovat lyže doma
Unikátní sérii workshopů domácího servisu sjezdových a běžeckých lyží připravila specializovaná lyžařská prodejna Ski a Bike Centrum Radotín. Workshopy pod vedením zkušených servisních techniků jsou určeny pro experty i rekreační jezdce.
PUMA Sportstyle je tady a má šmrnc!
I pro poslední čtvrtletí přichází PUMA se skvělými barvami, pohodlnými materiály a originálním designem. Nové kousky z lifestylové kolekce PUMA jsou vhodné pro jakékoliv volnočasové aktivity. Je naprosto jasné, že si je zamilujete! Navíc teď můžete vyhrát bundu z téhle kolekce – stačí pozorně číst a správně zodpovědět soutěžní otázku, třeba budete mít štěstí právě vy!
Plánujete zahradu ve svahu? Praktické tipy, jak se vypořádat s nerovným terénem
S tím jak roste cena pozemků, ať už pro výstavbu rodinného domu nebo jen pro zahradu, lidé vybírají stále častěji lokality umístěné ve svahu. Cena těchto parcel totiž nezřídka příznivější. Nižší pořizovací náklady jsou však vykoupeny jiným problémem – jak se se vypořádat se svažitým terénem? Při správném navržení úpravy svahu a použití betonových zahradních prvků, to zas tak složité není. Stačí využít různé palisády, opěrné zídky a schodiště. Relativně snadno tak získáte potřebný prostor pro trávení volného času a zároveň dodáte zahradě jedinečnou atmosféru. Výsledek se pak vymyká unifikovaným plochým anglickým trávníkům a poutá pohledy návštěvníků.
Šampionem ve filetování čerstvého lososa se stal již potřetí Martin Kempf z KOGO Albatross
Vítězem 6. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se stal potřetí v řadě Martin Kempf z Ristorante KOGO Albatross Golf Resort ve Vysokém Újezdě. Ve finále, které se konalo dnes v rámci festivalu Foodparade v pražské Troji, porazil konkurenci 19 šéfkuchařů. Soutěžící měli za úkol připravit dva úhledné filety bez kostí a kůže z pětikilové ryby. Porota kontrolovala čas, výtěžnost, kvalitu výsledného filetu i čistotu pracoviště.