29032024

úterý, 16 říjen 2018 08:38

Slýcháte často, že jste někomu podobní? Vydělejte balík jako dvojník celebrity

Lidé udělají pro podpis nebo fotografii svého oblíbence ze světa celebrit téměř cokoliv. Máte ve sbírce taky takovou? A jste si jisti, že člověk na fotografii je opravdu ta velká hvězda? Po světě totiž chodí zástupy dvojníků, kteří si umělou slávu vychutnávají, a dokonce je jejich podoba s někým známým často i živí.

Existují dohady o tom, že každý člověk na světě má někde svého dvojníka. DNA každého jedince je, s výjimkou jednovaječných dvojčat, unikátní, avšak počet genů je konečný. A právě zde vzniká prostor pro dvojníky, který navíc rozšiřuje obor plastické chirurgie.

Často se jedná o obyčejné lidi, které na jejich podobu s někým slavným musí upozornit jejich okolí. Ve většině případů pak dvojník hodí svůj „obyčejný život“ za hlavu a dá se na cestu plnou natáčení reklam, klipů, filmů a tučně placených účastí na nejrůznějších společenských akcích. Dokonalými dvojníky jsou i filmoví kaskadéři. Poznáte originál? Pusťte si některý z říjnových hollywoodských filmů na televizní stanici AMC a zkuste rozeznat, kdy se herci nechávají dublovat.

Dvojníci, kteří berou tisíce

Firmy jsou schopné pro zviditelněni svých produktů či jména udělat téměř cokoliv. I proto třeba ve Velké Británii a Americe existují agentury, které zprostředkovávají účast dvojníků na společenských i obchodních akcích. Fotograf Steve Wright, který je kopií Daniela Craiga, cestuje po celém světě a za účast na akci si připisuje okolo 60 tisíc korun. Na podstatně vyšší částku se dostala Michaela Weeks, dvojnice zpěvačky Britney Spears, která si za účast na akci účtuje více jak 500 tisíc korun.

Animované postavičky, filmové postavy i členi královské rodiny

Pokud se bavíme o dvojnících, věřte, že nemluvíme pouze o lidech. Fanoušci známých osobností vidí často podobu třeba ve zvířatech, sochách, panenkách, postavičkách z animovaných filmů a ve filmových postavách. Tak třeba v Rusku byste našli dokonalou kopii Harryho Pottera. Vzhledem k tomu, jaké popularitě se na britských ostrovech těší královská rodina, není překvapením, že i zde žije řada lidí vystupujících jako jejich dvojníci. Ukázkovým příkladem je třeba Heidi Agan, servírka vypadající jako vévodkyně Kate, která si za jeden den v roli vévodkyně připisuje na účet okolo 20 tisíc korun. Svou dvojnici má také malá princezna Charlotte.

Filmoví dubléři

Snad každá velká herecká hvězda někdy využila služeb dubléra. Vyhledává je každý, včetně George Clooneyho nebo Liama Neesona. A pokud se podíváte na fotky z natáčení, opravdu jsou téměř nerozeznatelní. Poznáte, kdy se ve filmu koukáte na herce a kdy na dvojníka? Zkuste svůj postřeh třeba 17. října, kdy televizní stanice AMC vysílá od 22 hodin film s Georgem Clooneym Američan. Pravého Liama Neesona pak zkuste poznat v akčním filmu 96 hodin: Odplata, který 19. října odvysílá od 20:25 televizní stanice AMC.