čt25042024

čtvrtek, 20 září 2018 07:47

Dny českého piva ve smíchovských hospodách i na dvoře pivovaru

Staropramen se připojuje k tradičním oslavám Dnů českého piva. V podání Smíchovského pivovaru se bude slavit ve vybraných hospodách, kde dojde 20. září za přítomnosti pivovarských k slavnostnímu naražení Extra chmelené 12. Oslavy vyvrcholí v sobotu 22. září akcí přímo na dvoře pivovaru Staropramen.

Pivovar Staropramen si pro letošní oslavu Dnů českého piva vybral ležáky. Dvojici oblíbených smíchovských ležáků Staropramen Jedenáctka a Staropramen Ležák doplní Extra chmelená 12 ze Smíchovského výběru. V téměř dvou desítkách vybraných hospod proběhne 20. září slavnostní naražení tohoto smíchovského speciálu. „Extra chmelená 12 je se Dny českého piva neodmyslitelně spjata. Právě u jejich příležitosti byla před několika lety poprvé uvařena a díky své nezaměnitelné chuti si ihned našla cestu k srdcím zákazníků,“ říká Petra Chovancová, manažerka značky Staropramen.

Během akce vyrazí za spotřebiteli do hospod na dvě desítky zaměstnanců Smíchovského pivovaru. Akce se zúčastní i generální ředitel Petr Kovařík či sládci, kteří mají vaření piva Staropramen na starosti. „Dny českého piva vnímáme jako svátek hospody. Máme unikátní hospodskou kulturu, ke které určitě patří skvělé a výborně ošetřené pivo,“ dodává Petra Chovancová, manažerka značky Staropramen. Podpoření jedinečné živelné kultury smíchovských hospod je smyslem celoměsíční kampaně pivovaru. Existuje při nejmenším třicet dobrých důvodů, proč se každý den zastavit nejen na jedno čepované do své oblíbené hospody. Ve spotu, který vyzývá k oslavám a je možné jej vidět v televizi a on-line, dokonce vystupují zaměstnanci pivovaru. „Ze strany zaměstnanců jsme zaznamenali až nečekaný zájem. Nemohli jsme bohužel vyjít vstříc všem, proto jsme vybírali napříč celou firmou od výroby až po kanceláře. Vidět tak můžete nejen sládky, ale i brand manažery nebo obchodní zástupce,” vysvětluje Petra Chovancová, brand manažerka značky Staropramen.

Oslavy Dnů českého piva vyvrcholí 22. září přímo na dvoře pivovaru Staropramen, který se návštěvníkům otevře ve 13 hodin. Připraveny pro ně budou prohlídky pivovaru, živá hudba a atmosféra typické smíchovské hospody. Vychutnat si budou moci trojici oblíbených ležáků, Staropramen Ležák s výraznou vůní a hořkostí danou pěti dávkami chmele, který už přes padesát let šíří slávu českého piva v zahraničí. Dále pak Staropramen Jedenáctku, které její originalitu dodává použití karamelového sladu a sedmi druhů chmele, a Extra chmelenou 12, která nyní patří do řad Smíchovského výběru – toho nejlepšího z nápadů smíchovských sládků. Slavnostní narážení soudku Extra chmelené dvanáctky proběhne na dvoře pivovaru v 15 hodin za přítomnosti vrchního sládka Zdeňka Luxe, předsedy svazu pivovarů a sladoven Františka Šámala a starosty pro Prahu 5 Pavla Richtera.

Seznam spřízněných hospod:

NA VALENTINCE Na Valentince 6, Praha 5 U MODRÉ HVĚZDY Radlická 72, Praha 5

POD ČERNÝM VRCHEM

Erbenova 1, Praha 5

V KOUTKU

Elišky Peškové 3, Praha 5

NA ZTRACENÉ

Zoubkova 4, Praha 5

HOSPŮDKA SOKOL

Vrázova 6, Praha 5

U VLTAVY

Vltavská 8, Praha 5

U SMOLÍKŮ

Nádražní 44, Praha 5

NA ZÁMYŠLI

Na Zámyšli 1, Praha 5

U VELASŮ

Na Zlíchově 3, Praha 5

(bez hudebního programu)

ŘEPORYJSKÁ SOKOLOVNA

Jáchymovská 1, Praha 5

(22. 9. 2018 narážení sudu)

U KRISTIÁNA

Vltavská 8, Praha 5

U BŮČKA

K Lochkovu 7, Praha 5

HLUBINA Lidická 37, Praha 5 STARÉ ZÁTIŠÍ Terronská 23, Praha 6

NA KAČABCE

Chalupnická 23, Praha 15

U BÍLÉHO LVA

Na Bělidle 30, Praha 5