29032024

pondělí, 22 květen 2017 08:36

Gold of Mauritius – tekuté zlato ostrova Mauritius

Mauritius - ostrovní státeček v Indickém oceánu - je významným producentem cukrové třtiny. A ze třtiny na Mauritiu vyrábějí nejenom cukr, ale i mauritijské „ zlato“ – výtečný rum Gold of Mauritius a Gold of Mauritius Solera. Majitelem a master blenderem této značky je pan Frederic Bestel, který svůj rum představil 17. května v restauraci Jáma v Praze a prozradil o něm několik zajímavostí.

Například to, že svůj rum pálí z melasy a nechává ho dozrát v dubových sudech po portském víně. Gold of Mauritius zraje 1 rok, Gold of Mauritius Solera dokonce 5 let a poslední rok získává typickou chuť v sudech po bourbonu. Nyní jsou v plánu i další varianty, které by zrály 6 i 7 let.

Gold of Mauritius se vyváží do celé západní Evropy, do Maďarska, na Slovensko a nyní i k nám. Velkým odběratelem je Japonsko, kde právě přicházejí rumu na chuť.

Po portském je mauritijský rum trošičku nasládlý s nádechem dřeva. Ucítíme v něm vanilku, kokos i další ovocné a kořeněné tóny. Jeho chuť je prostě jedinečná a každá sklenka Gold of Mauritius bude pro vás slavnostním zážitkem.