čt28032024

středa, 26 duben 2017 13:14

Z čeho má strach herec Pavel Nečas

Mohutný výkon, luxusní vybavení, nízká spotřeba, vícestupňový hybridní pohon a hlavně absolutní ticho. Tyto slova jsou ekvivalentem nových vozů značkyLexus LS a LC. A u takovéto vzácné příležitosti samozřejmě nesmělo chybět množství dobrého jídla, pití a celebrit.

Jak jsme v úvodu zmínili, hybridní vůz Lexus, který jede na elektrický pohon, není slyšet. Což je jedna z věcí, kterou oceňuje především modelka Martina Šmuková: „V autě si promýšlím, co mně ten den čeká, jak se co nejlépe připravit na schůzky a někdy si i prozpěvuji, takže mi naprosto vyhovuje vůz, který mě hlukem zbytečně nepřehlušuje,“ přiznala krásná Martina a dodala, že řízení ji skutečně baví, pokud zrovna netrčí někde v zácpě.

Martina je zároveň ambasadorem Nadačního fondu Pink Bubble, který pomáhá onkologicky nemocným lidem, pro kterou na akci získala nemalou částku: „Na pomoc mladým lidem bojujícím s rakovinou jsme od společnosti Toyota CE získali 27.000 Kč. Částku určili hosté večera, vyšla z průměru kilometrů ujetých za rok všech přítomných,“radostně oznamovala kráska.

Vášeň k řízení má také významný plastický chirurg Doc.MUDr. Jan Měšťák, který tímto způsobem relaxuje. „Nejsem v autě ničím povinován a tím pádem se v něm cítím nádherně svobodný. Věřte mi, že takových chvil je v mém životě skutečně pramálo,“ posteskl si lékař, který má za sebou desítky let řízení bez nehody. „Podobně jako při operacích jsem při řízení naprosto sebevědomý. Ale co je podstatné, tak pro oba příklady, musí být jako protiváha naprostá pokora. Jen ta je zárukou, že operace dopadne dobře, stejně jako moje naplánovaná cesta, ať už vede kamkoliv,“shrnul pan docent Měšťák.

Lexus je společně s mateřskou Toyotou průkopníkem v oblasti hybridních pohonů automobilů. To bylo novinkou pro divadelního a televizního herce Pavla Nečase, který je spíše milovníkem zvuku motoru. „Všechno je asi otázka zvyku a v tomto případě především ekologie. V hybridu jsem ještě neměl tu čest se svézt, musí to být zajímavý zážitek,“ uvedl.Auto je skutečně velice ekologické, protože díky elektrickému pohonu vytváří jen minimální zplodiny, které devastují naše životní prostředí. Nečas dále promluvil o obavách, které na silnicích občas prožívá: „ Strach mám hlavně z nečitelných řidičů, u kterých nikdy nevíte, co udělají. A proto se snažím od takových, co možná nejrychleji vzdálit. Jinak řízení miluji a věřím si v něm, ve městě i mimo něj. Koukám neustále do všech tří zpětných zrcátek, do polí kvůli zvěři a na dálnici do protisměru, protože i odtud může hrozit nebezpečí. Ostatně v autě trávím až šestnáct hodin denně, tudíž jsem pořád ve střehu.“

To pro moderátora a herce Romana Vojtka je hybridní vůz denní záležitostí, je totiž jednoho vlastníkem.  „Hybridním autem jezdím už mnoho let a nikdy mne nepřestane bavit, když můžu jet po městě jen na elektřinu. J sou to úžasné závody sám se sebou,“pochvaloval si Vojtek a doplnil, že je také opatrným řidičem: „Jak říká jedno chytré přísloví, lepší je v životě ztratit vteřinu, než ve vteřině život.“

Nelze se divit tomu, že Roman Vojtek má tyto vozy tak v oblibě. Jejich pohodlí a úspora je skutečně znatelná. V novém autě najdeme dokonce vyhřívaní, chlazení sedadel či možnost masáže nohou. Navíc pro milovníky hudby je připravena speciální audio výbava, díky které budete mít pocit, že jste přímo u zdroje hudebního vystoupení.

Mezi dalšími VIP osobnostmi, které přišly omrknout nové vozy, byly herečka Markéta Hrubešová, zpěvák a moderátor Roman Ondráček, nebošéfkuchař Zdeněk Pohlreich.   

Foto: Lexus