čt28032024

čtvrtek, 30 červen 2016 11:06

Letošní zimu trávil Pohlreich na Floridě

Jak se říká: "Dlouhé vlasy - krátký rozum". Zdeněk Pohlreich je pravý opak tohoto rčení - vlasy nemá téměř žádné a možná právě díky tomu ví, kdo vyrábí nejlepší auta. Už léta jezdí "Lexusní" limuzínou a nyní do jeho stáda přibyla i nová čtyřkolka Lexus RX, kterou právě přebral. A jak se tento známý kuchařský guru automobilce odvděčil? Tak, jak je mu vlastní!

Toho, že se stal ambasadorem nového vozu Lexus RX, si Zdeněk Pohlreich velmi váží, a proto pozval zástupce společnosti a vybrané klienty do své restaurace Divins, aby se jim v duchu japonské pohostinnosti odvděčil tak, jak on sám to umí nejlépe – jídlem.

Zdeněk totiž není jen tím věčně nespokojeným a šťouravým kritikem z televizních pořadů. Je také skvělým bavičem a pro své hosty si připravil kromě skvělého jídla i zábavu v kulinářském stylu: "Oni mě naučili, co je to zážitek z jízdy, tak já zase naučím je, co je to zážitek z jídla," a začal všem předvádět, že s jídlem se musí pracovat s láskou. Společně s ostatními si vzal do ruky nůž, a učil jednoho po druhém, jakým způsobem se správně krájí různé ingredience, aby se jídlo neponičilo a vypadalo šťavnatě a k nakousnutí.

Všichni pak vytvořili z ovoce a zeleniny velké písmeno "L". L - jako láska, limuzina, luxus, prostě Lexus! Nejšikovnější kuchařští artisté získali vouchery právě do restaurace Divins.

Lexus si pro svůj nový model vybral za ambasadora Zdeňka Pohlreicha právě proto, že své auto opradu dobře zná, aktivně ho používá a nebojí se žádných výzev. „Pan Zdeněk Pohlreich je pro nás synonymem touhy po kvalitě a inspirací při hledání nových cest s nekompromisním důrazem na prvotřídní služby zákazníkům. Jen těžko bychom hledali v ČR ambasadora, který je tak úzce propojen se základními hodnotami značky Lexus" říká Martin Peleška, šéf zastoupení značek Toyota a Lexus v ČR.

Letošní zimu trávil Zdeněk několik měsíců na Floridě a jak jinak, i tam si zařídil, že měl k dispozici dva vozy Lexus. Tato japonská automobilka si své klienty opravdu hýčká, což poznal Zdeněk Pohlreich na vlastní kůži: Stala se nám super věc. Jdeme takhle na hokej v Sunrise kde hraje Jarda Jágr, jak přijíždíme na veřejné parkoviště, mává na nás taková starší paní, která to tam má na povel a říká. "Vy s tím Lexusem jeďte rovnou k hale, tam mají řidiči Lexusu vyhrazené VIP parkoviště, pochopitelně zdarma.

" Do haly pár kroků a ten pocit??? Je prostě skvělý být součástí něčeho, co funguje," nadšeně komentoval zacházení s klienty kuchař, jehož jméno a přímočarost není nikomu cizí. Zdeněk toho za rok opravu najezdí hodně a tak jsme se zeptali, zda by přijal osobního řidiče: „Jsou dny, kdy bych to uvítal, třeba když točíme Ano Šéfe a je toho ježdění za den moc. Svůj Lexus bych mu ale nepůjčil," razantně hájí svůj vůz. A co připravuje nového? „Již je v plném běhu podzimní vaření na Primě a Ano šéfe. V září bychom měli otevřít naši novou restauraci Next Door a v říjnu vyjde další kniha receptů," dodává Zdeněk Pohlreich

Stejně jako Lexus je i jeho restaurace v centru Prahy opravdický luxus. Je to místo, kde si v příjemném prostředí vychutnáte nejlepší recepty jejich kuchyně.

Akci moderovala Klára Doležalová, která rovněž jezdí tímto prestižním japonským vozem. "Od první chvíle, kdy jsme se se Zdeňkem a jeho ženou poznali jsem pochopila, že máme na určité věci v životě stejný názor. Mimo jiné milujeme rychlá a luxusní auta, která zároveň chrání životní prostředí a nedělají hluk...J" nechala se slyšet Klára Doležalová, která rovněž prozradila, že se se Zdeňkem a jeho ženou poprvé seznámila na čtyřech, když lezli v šatně na jedné akci po zemi a hledali své oblečení díky nepořádným šatnářkám.

A když už má Zdeněk tu čtyřkolku, odhodil na chvíli nože do dřezu a po boku své ženy Zdeňky, syna Martina nasedl do svého nového Lexusu RX a ukázal jim, co s novým autem dovede.

K tak slavnostnímu večeru patří i kvalitní hudba, o tu se postaral kytarový virtuóz Lubomír Brabec, který všem přichystal příjemné překvapení v podobě krátkého koncertu.

Foto: Lexus