čt28032024

středa, 18 červenec 2018 10:33

Svatební účes: Jak zvolit ten pravý

Svatební den je pro většinu žen jeden z nejdůležitějších milníků v životě, a tak je jen logické, že chce každá vypadat dokonale. Zároveň je to právě nevěsta, kdo je středem pozornosti, a tak je přípravám potřeba věnovat dostatek času. S tím souvisí i výběr účesu, který podléhá nejen trendům, ale i tématu svatby, typu svatebních šatů a délce a kvalitě vlasů. Účes je, zkrátka řečeno, třešničkou na dortu a jeho výběr nelze podcenit.

To, jak bude vaše hříva v den D vypadat, je vhodné začít řešit cca dva měsíce před svatbou. V tu dobu už máte jasnou vizi, jak bude svatba samotná vypadat, kolik budete mít lidí a kde se bude odehrávat obřad i hostina. Hlavně však již víte, jaké na sobě budete mít šaty a jak velkolepá bude svatební kytice, což jsou dvě věci, které je s účesem nutné zkombinovat. Pokud máte na mysli, že si v den, kdy si s ženichem řeknete ano, uděláte drdol, rychle na tento nápad zapomeňte. I kdybyste neměly plné ruce práce a nějakým zázrakem se vám povedlo, že účes s trochou gelu a vůle vydrží celý den, stejně tuto činnost raději svěřte kadeřnici. Ta totiž nepřispěje jen svým umem, ale vhod vám přijdou i odborné zkušenosti.

„Typ svatebního účesu není jen na nevěstě. Souvisí s ním i kvalita vlasů a někdy je třeba nadcházející novomanželku nasměrovat trochu jinam, než měla původně v plánu. Je lepší, když nevěsta přijde již s nějakými nápady, které našla na internetu, a já mám tak alespoň nějakou představu o tom, jak chce ve svůj den vypadat. Poté přichází na řadu zkoušení jednotlivých účesů a jejich varianty, od čehož se odvíjí i předsvatební péče o vlasy,“ říká vlasová expertka kadeřnické kosmetiky Nouvelle Renáta Gacková.

Zároveň je nutné si uvědomit, že už jednotlivé zkoušení účesů je pro vlasy zatěžkávací zkouškou a je jim tedy třeba věnovat speciální péči. Nechte si poradit od kadeřnice, která vás bude česat a která přesně ví, co vaše vlasy potřebují. Ta vám také vám může poradit, která kosmetika je na co nejlepší. „Nejen v předsvatební čas mám skvělé zkušenosti s řadou Double Effect, která obsahuje keratin, dodává hebký a měkký pocit vlasů, ale přitom je nezatěžuje. Také zabraňuje anti-statickému efektu, což přijde vhod zejména ráno před svatbou,“ dodává Gacková. S dostatečným předstihem také vyzkoušejte stylingové přípravky, které vám sedí a které si vámi zvoleným účesem dokážou poradit.

Často se taktéž stává, že si ženy vysní určitý účes, který s jejich typem vlasů prostě nejde dohromady. V tuto chvíli důvěřujte kadeřnici a nechte si poradit. Je samozřejmě možné zvolit různé příčesky, díky kterým vaše vlasy na jeden den magicky zhoustnou, a bude s nimi možné tvořit zázračné drdoly, pamatujte však na to, že jej budete mít na hlavě celý den. Jde především o to, abyste se cítily pohodlně a každou volnou chvíli neběhaly na toaletu kontrolovat, zda se vám při řádění na tanečním parketu někde něco nepohnulo.