út16042024

středa, 10 leden 2018 00:00

Časté střídání kosmetických přípravků může pleti uškodit. Nové krémy napřed opatrně vyzkoušejte

Mezi nejoblíbenější dary zejména pro ženy patří už tradičně kosmetika. Jako dárek pro partnera po ní sáhne téměř 50 procent Čechů. Časté střídání kosmetických přípravků ale obličeji a obzvlášť okolí očí může uškodit. Některé složky mohou vyvolat podráždění, nepříjemné alergické reakce nebo i zánět.

 „Zejména v okolí očí je pleť velmi citlivá a častým střídáním kosmetiky kůže trpí. Velmi citlivé je i samotné oko – v případě nákupu řasenek nebo očních stínů je proto dobré zjistit, jakou značku už obdarovaný používá, a držet se jí. Nevyzkoušené kosmetické přípravky totiž mohou nejen zatěžovat pleť, ale i obsahovat různé alergeny, které mohou vyvolat nepříjemné zdravotní komplikace v podobě zarudnutí očí, nadměrného slzení nebo otoků,“ řekl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik.

Alergie na kosmetiku, především na vonné složky, rostlinné extrakty či konzervační látky, se objevují u stále většího počtu lidí. „Před prvním použitím nové kosmetiky je dobré pečlivě pročíst složení a nový přípravek vyzkoušet na malé a méně viditelné časti těla. Zkoušení přípravků přímo na obličeji není nejvhodnější. Pokud se objeví jakákoliv neobvyklá reakce, kosmetický přípravek dále nepoužívejte a v případě, že problémy přetrvávají, navštivte lékaře,“ poradila Silvie Ovesná, lékařka oční kliniky.

U kosmetiky je třeba dát pozor i na datum spotřeby. Obzvlášť přírodní krémy a přípravky na pleť mají často trvanlivost mnohem kratší než kosmetika obsahující konzervační látky. Prošlé oční stíny, řasenky i krémy mohou být nebezpečné.

Přírodní kosmetika je pro pleť šetrnější, mohou se však objevit problémy při přechodu ze syntetického přípravku. „Přírodní kosmetické přípravky obsahují ,živé‘ substance – na rozdíl od syntetické kosmetiky vyrobené uměle. Tyto umělé substance se hromadí v kůži a mohou vyvolávat citlivost při dlouhodobém používání takového přípravku nebo právě při přechodu na přírodní kosmetiku. Jedná se o přechodnou fázi, ve které se ustaluje nová rovnováha a stav kůže se může i zhoršit,“ vysvětlila Silvie Ovesná a upozornila, že pokud problémy trvají déle, je vhodnější zvolit některý z hypoalergenních přípravků. „I takové přípravky je třeba obzvlášť v případě citlivé kůže používat opatrně a napřed je vyzkoušet.“

Mezi dary nejen k Vánocům, narozeninám ale třeba i na Valentýna se stále častěji objevují poukázky na nejrůznější plastické a estetické zákroky. „V oblasti omlazení obličejových partií existuje velké množství různých metod, které se vzájemně doplňují a tak mohou zlepšovat výsledný efekt. Máme velmi dobré zkušenosti s aplikací botulotoxinu, kyseliny hyaluronové k eliminaci vrásek, s aplikací intradermálních nití a autologního séra k omlazení obličeje a lipolyzačního roztoku k eliminaci tukových partií obličeje. K alergickým reakcím při těchto zákrocích téměř nedochází,“ dodala Silvie Ovesná.

 Naše tipy:

SEPHORA COLLECTION

Mud Mask Purifying & Mattifying
Čisticí a matující jílová maska

ffs

 

Bahenní maska Mud Mask Purifying & Mattifying Sephora Collection s obsahem zinku a mědi, která pleť okamžitě čistí a zdokonaluje. 


Jak působí?
Vstřebává přebytečný kožní maz, odstraňuje nečistoty, uvolňuje ucpané póry, omezuje vznik nedokonalostí a zanechává pleť dlouhodobě čistou a zmatněnou, aniž by ji vysušovala. 

Plusy:
- Složení s vysokým obsahem minerálů pro dobrou kondici pleti (zinek, měď a kaolín).
- Její hladká a nekomedogenní bahenní textura se snadno aplikuje i oplachuje. 
- Klinická snášenlivost prokázána.

Jak ji používat?
Používat 1 – 2 krát týdně.

 

 

SEPHORA COLLECTION

 

Vyhlazující a revitalizační sérová maska
Kolagen

wwqd

 

Sérová vyhlazující a revitalizační maska s vysokým podílem kolagenu a kyseliny hyaluronové, které působí proti známkám stárnutí.

Jak působí?
Již od první aplikace tato maska viditelně účinkuje na projevy stárnutí pleti.

Plusy:
- Pleť revitalizuje, vyhlazuje, tonizuje a zjemňuje. Pleť je hned krásnější!
- Díky svému složení doplňuje do pleti kolagen a kyselinu hyaluronovou, čímž se pleť stává hladší, zářivější a na první pohled pevnější.
- Její krémová textura se masírováním mění v olej.
- Klinická snášenlivost prokázána. Vhodná pro všechny typy pleti, včetně citlivé. 

Jak ji používat?
Nechte působit 10 minut. Textura se promění v olej a umožní provádění masáže.

Více na: http://www.sephora.cz