so20042024

čtvrtek, 01 květen 2014 08:47

České výrobky Carun z konopí získaly světové ocenění

Konopná mast Carun z České republiky získala druhé místo v kategorii Nejlepší nový přírodní produkt na prestižním 19. ročníku veletrhu přírodních a organických produktů (Natural & Organic Products Europe) v Londýně. Ocenění považuje společnost Carun Pharmacy, jenž uvedla mast na trh, za obrovský úspěch. Na spolupráci nyní čeká 70 mezinárodních korporací, které chtějí značku Carun přinést do jejich země.

Z téměř 500 firem, které se zúčastnily veletrhu, společnost Carun Pharmacy vybojovala 2. místo v kategorii Nejlepší nový přírodní produkt (Best New Organic Product 2014). „Ocenění získala hlavně mast Carun, což považujeme za obrovský úspěch. To, že jsme jedni z mála na světě, kdo pracují s extraktem z celé rostliny konopí, nám rozhodně pomohlo,“ míní Jiří Stabla, majitel Carun Pharmacy a zakladatel značky konopných výrobků Carun s tím, že dnes už veřejnost poznává, že pouhý olej ze semínek nemůže disponovat správnými účinky, kterých se dosáhne jen díky léčivým kanabinoidům obsažených v zelené části rostliny.

Společnost Carun Pharmacy nabízí nejkomplexnější dostupnou konopnou péči na světě, díky ocenění a veletrhu tak navázala firma na možnou spolupráci se zástupci takových zemí, jako je Kuvajt, Hongkong, Spojené státy americké, Kolumbie či Portugalsko.

Univerzální konopná mast

Carun Pharmacy má v nabídce univerzální konopnou mast Carun, jediný zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu Cannabis Sativa. Na rozdíl od krémů z drogerií a běžných lékáren obsahuje mast extrakt ze zelené části rostliny konopí setého s povoleným obsahem THC do 0,3 %. Obávané psychotropní THC v ní téměř není, hlavní je působení ostatních kanabinoidů. Masti a další výrobky z léčivého konopí jsou vyráběny za přísných podmínek. Dále má společnost v nabídce loupaná konopná semínka, lístky, konopné mýdlo či konopný pleťový krém.

Konopí a produkty jako mast, krém či olej pomáhají podle odborníků při léčbě desítek nemocí. Konopný výtažek se řadí mezi nejúčinnější, nejlevnější a dokonce nejšetrnější léky na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky a doposud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí po jeho užití. Ostravská společnost Carun Pharmacy pěstuje konopí a výrobky z něj prodává v 13 konopných lékárnách po celé republice, konopných lázní či na internetu na www.konopnyshop.cz.

Více o ocenění na http://www.naturalproducts.co.uk/natural-organic-awards/.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníci

Před nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za

konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli. Navíc je název registrován. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.