út16042024

čtvrtek, 17 říjen 2019 07:58

Středisko Mölltaler Gletscher odstartovalo v úterý lyžovačku

Rakouské alpské lyžařské středisko Mölltaler Gletscher, které začátkem léta koupila společnost Tatry mountain resorts, a.s., je v plné přípravě na novou zimní sezónu. Jeden z osmi rakouských ledovců a jediný v oblasti Korutan přivítal první lyžaře v nové sezoně už v úterý.

„Klimatické podmínky nám dlouho nepřáli, ale v posledních dnech přišlo už intenzivnější ochlazení, teploty klesly v noci i deset stupňů pod nulu, takže jsme mohli naplno začít zasněžovat. Evidujeme obrovský zájem ze strany lyžařských svazů a klubů, takže jsme se jim snažili vyjít vstříc. Jelikož jsme měli sníh uložený ve dvou deponiích, přípravu to urychluje a jakmile to bude možné, budeme postupně otevírat další a další sjezdovky," informoval ředitel střediska Max Gottfried.

V přípravě na sezónu nové vedení resortu nic neponechalo náhodě. „Jedna věc je středisko analyzovat před koupí, druhá věc je zažít jeho chod na vlastní kůži. S využitím zkušeností a našeho know-how z resortů, které provozujeme, jsme se na zimní sezónu připravili tak, aby byla co nejlepší. Směřovaly k tomu všechny procesy, komunikace s místními i regionálními partnery. Teď už potřebujeme jen to, aby nám přízeň počasí vydržela co nejdéle," doplnil Gottfried.

Atraktivní možnost zažít lyžovačku ve středisku Mölltaler Gletscher získal nově každý majitel sezónního skipasu Chytrá sezónka. Za doplatek 1225 korun mají majitelé Chytré sezónky možnost zajistit si celosezónní lyžovačku nejen na ledovci Mölltal, ale také v jeho sesterském středisku Ankogel. Obě rakouská střediska připravují zároveň i další zajímavé nabídky pro členy věrnostního programu GOPASS, o kterých budou informovat již brzy i prostřednictvím sociálních sítí.